Selçuk’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü önünde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Nevruz, ‘yeni gün’ anlamına gelmektedir. Tabiatın kış uykusundan uyandığı ve yeniden canlandığı bir günü sembolize eder. Barış ve mutluluk günüdür. Küslerin barıştığı gündür. Nevruz; uyanışın, dirilişin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü olmasına rağmen yakın tarihimizde farklı ideolojiler ve bölücü terör örgütleri tarafından istismar edilerek kendi çıkarlarına alet edilmiştir. Bu duruma müsaade etmemek ve müsamaha göstermemek gerekiyor. Bu çerçevede bizler, geçmiş kültürümüzden gelen bu kadim uygulamayı en iyi şekilde sahiplenmeliyiz” dedi. 

Açılış etkinliklerinin ardından protokol üyeleri bir Nevruz geleneği olan Nevruz ateşi üzerinden atladılar, örste demir dövdüler ve yumurta tokuşturdular. Nevruz etkinliklerinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve protokol üyeleri kendi elleriyle öğrencilere kavurma-pilav, irmik helvası ve ayran ikram etti. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar