Selden zarar gören Suriyeli aileye Kızılay'dan yardım

Selden zarar gören Suriyeli aileye Kızılay'dan yardım
Siirt'in Baykan ilçesinde dere taşması sonucu çadırları zarar gören Suriyeli aileye Türk Kızılayı sahip çıktı

SİİRT (AA) - Siirt'in Baykan ilçesinde, dere taşması sonucu yaşadıkları çadır zarar gören Suriyeli aileye Türk Kızılayınca yardım yapıldı.

İlçesiye bağlı Veyselkarani beldesinde, Suriyeli Yusuf Alo ve ailesinin yaşadığı çadır, derenin taşması sonucu zarar gördü.

Olay üzerine harekete geçen Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, aileyi ziyaret ederek yaşadıkları çadırda incelemede bulundu.

Tanık, 4 kişilik ailenin acil ihtiyacı olan giyim, gıda, battaniye ve temel yaşam malzemelerin bulunduğu yardım kolilerini Yusuf Alo'ya teslim etti.

AA muhabirine açıklama yapan Tanık, olayı vatandaşların bildirmesi sonucu öğrendiklerini belirterek mağdur olan aileye sahip çıktıklarını söyledi.

Ailenin ülkelerindeki iç savaş nedeniyle kaçıp Türkiye'ye sığındığını aktaran Tanık, ailenin ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.

Tanık, şunları kaydetti:

"Kaymakamlık aracılığıyla da yardım alan ailemiz, en son geçen hafta yaşanan sel nedeniyle mağdur oldu. Biz de bu durumu öğrenir öğrenmez hemen ihtiyaçlarını yanımızda alarak geldik. Yaşadıkları çadırı inceledik. Aileye şu an Kaymakamlık imkanları ile sahip çıkılıyor. Biz mağdur vatandaş ve misafirlerimizin her zaman yanındayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.