Sen misin telefonu vermeyen!

Sen misin telefonu vermeyen!
Diyarbakır'da özel bir okulda öğrenim gören lise öğrencisi, son derste cep telefonu çalınca öğretmeni tarafından arkadaşlarının gözleri önünde yumruklandı. Olay saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı

Olay, geçen hafta Diyarbakır Bağlar'da bulunan özel bir sağlık meslek lisesinde meydana geldi. Sağlık meslek lisesinde okuyan 2. sınıf öğrencisi Y.D.’nin (17) derste telefonu çaldı. Bu sırada ders anlatanöğretmen, dersi yarıda keserek Y.D.’nin yanına gitti. Y.D.’den telefonu vermesini isteyen O.Ö. adlı öğretmen, ‘Hayır’ yanıtını alınca çılgına döndü.

Önce öğrencisine bağıran öğretmen, daha sonra hiçbir şey söylemeden Y.D.’ye saldırdı. Ne olduğunu anlamayan sınıftaki diğer öğrenciler araya girmeye çalıştı. Ders anlatan öğretmen, Y.D.’nin üzerine tekrar yürüdü. Bu sırada diğer öğretmenler gelip sinirlenen meslektaşları O.Ö’yü dışarı çıkardı. Yaşanan olay ise, sınıftaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

'BİR TELEFON İÇİN ÖĞRENCİYE DAYAK ATILMAMALI'

Yaşanan olay sonrası İHA’ya konuşan Y.D.’nin babası M.D., okulda son ders olduğu için yönetim tarafından telefonların dağıtıldığını söyledi.

Baba M.D., "Telefon dağıtıldıktan sonra telefonu çaldı. Sonrası zaten ortada. Okul yönetimi beni arayıp 'Senin oğlunu okuldan attık' dedi. Tabii benimde hiçbir şeyden haberim yok. Okula gittim durumu öğrenmek için, başta görüntüyü vermediler. Okul yönetiminden görüntüleri istedim. İlk başta kendi çocuğumu haksız buldum. Görüntüleri izledikten sonra her şeyi gördüm. 'Bana senin çocuğunu istemiyoruz' dediler. Çocuğumu aldım, başka bir okula verdim. Öğretmen halen devam ediyor. İster devlet okulu olsun, ister özel okul olsun hiçbir öğretmenin bir öğrenciye şiddet uygulaması doğru değildir. Tabii kiöğrenci de öğretmenine saygılı olmalıdır. Bir telefon için öğrenciye dayak atılması güzel bir davranış değildir. Başka bir okula nakil ettim. Eğer alınmasaydı boşta kalacaktı. Oğlum okuldan atıldı. Ben de gereken neyse onu yapacağım" dedi.

Öğrencinin darp edilmesi ile ilgili okul yönetimi ve öğretmen ise herhangi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.