Sen uzaklarda değil, damarımda kanımsın

Sen uzaklarda değil, damarımda kanımsın
Ligin ilk devresinde gol sorunu yaşayan Konyaspor’da, kiralık giden genç oyuncunun gol krallığına oturması, akıllara Türk sanat müziğinin efsanelerinden ‘Sen uzaklarda değil, damarımda kanımsın’ eserlerini anımsattı

Atiker Konyaspor’un, 2016-2017 sezonunda Gençlerbirliği altyapısından transfer ederek 5 yıllık sözleşme ile profesyonel yaptığı 19 yaşındaki golcü futbolcu Mücahit Can Akçay, sezon başında kiralık olarak gönderildiği pilot takım Anadolu Selçukspor’da gol krallığına oturdu. Attığı 15 gol ile 2. Lig Beyaz Grup’un en çok gol atan oyuncusu olan Akçay, sadece saha içinde değil, saha dışındaki yaşantısıyla da örnek bir profil çiziyor. Özellikle ligin ilk devresinde ciddi anlamda gol sorunu yaşayan Konyaspor’da, pişmesi için kiralık gönderilen futbolcunun gol krallığına oturması, manidar bir durum olarak göze çarptı.

A TAKIM GOL SORUNU ÇEKERKEN,

PİLOT TAKIMDA LEBLEBİ GİBİ GOL ATTI

Konyaspor, kadrosuna kattığı İmoh Ezekiel, Patrick Friday Eze ve Lebogang Manyama’dan gol yollarında istediği verimi alamazken, bu oyuncuları aldıktan sonra kiralık gönderdiği Mücahit Can Akçay attığı gollerle pilot takım Anadolu Selçukspor’u sırtladı. Akçay, sezon başından bu yana, kritik maçlardaki performansıyla birçok 1. Lig ekibinin de radarına girdi.

GOL KRALLIĞINA OTURDU

Sezonun ilk maçında, Pendikspor’a 2 gol birden atan Mücahit Can Akçay, ilerleyen haftalarda zorlu Bandırmaspor karşılaşmasında da hat-trick yaparak kalplere adını kazımıştı. İlerleyen haftalarda 2’şer 2’şer, 1’er 1’er gollerini devam ettiren 19 yaşındaki futbolcu, 30. haftada Silivrispor’a 2 gol birden atarak haftayı gol krallığında tamamladı.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR

2016-2017 sezonunun 1. transfer döneminde Konyaspor’a katılan Mücahit Can Akçay, yeşil-beyazlı kulüple 5 yıllık sözleşme imzaladı. Akçay, bunun 1 yılını tribünde geçirirken, 2. yılında ise bu sezon başında Anadolu Selçukspor’a kiralandı. Akçay’ın Konyaspor ile sözleşmesi 3 yıl daha devam ediyor.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.