Sendikalar 1 Mayıs'a hazır

Sendikalar 1 Mayıs'a hazır
İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu yıl da farklı şehirlerde kutlayacak- Türk-İş Çanakkale'de, Memur-Sen Kahramanmaraş'ta, Hak-İş Sakarya'da, DİSK ve KESK İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlama kararı alırken, Türkiye Kamu-Sen ise

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Türk-İş Çanakkale'de, Memur-Sen Kahramanmaraş'ta, Hak-İş Sakarya'da, DİSK ve KESK ise İstanbul'da kutlama kararı alırken, Türkiye Kamu-Sen bu yıl kutlama yapmayacak.

İşçi ve memur konfederasyonları, dünya genelinde işçi ve emekçiler tarafından "birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü" ilan edilen 1 Mayıs kapsamında, bu yıl 4 şehirde kutlama yapacak.

Soma ve Ermenek'te 2014'te yaşanan maden faciaları nedeniyle geçen yıl hem kutlama hem de anma için "madenci kenti" olarak bilinen Zonguldak'ı tercih eden Türk-İş, bu yılki kutlama programını ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapmak amacıyla Çanakkale'de düzenleyecek.

Önceki yıl Diyarbakır'da, geçen yıl da Kayseri'de kutlama yapan Memur-Sen, bu yıl kutlamayı önce İstanbul'da Taksim Meydanı'nda düzenlemeyi kararlaştırdı. Konfederasyon, İstanbul Valiliğinin Taksim için izin vermemesi üzerine kutlamanın yerini Kahramanmaraş olarak değiştirdi.

1 Mayıs'ı geçen yıl Konya'da kutlayan Hak-İş de bu yıl Sakarya'yı tercih etti.

- DİSK yine "Taksim" dedi

KESK ve DİSK ise önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı'nda düzenleme kararı aldı.

Birleşik Kamu İş de KESK ve DİSK gibi bu yıl kutlamaların adresi olarak Taksim Meydanı'nı belirledi.

- Kamu-Sen kutlama yapmayacak

Türkiye Kamu-Sen, diğer konfederasyonlardan farklı olarak, terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda verilen şehitler nedeniyle bu yıl 1 Mayıs'ta kutlama yapmama kararı aldıklarını açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.