Senegal'de anayasa değişikliği referandumu

Senegal'de anayasa değişikliği referandumu
Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Kandji:"Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan 'evet' oyu çıktı"

DAKAR (AA) - Senegal Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Demba Kandji, hafta sonu yapılan anayasa değişikliği referandumuna katılan seçmenlerin yüzde 62,70'inin "evet" oyu kullandığını bildirdi.

Kandji, Dakar Adalet Sarayı'nda yaptığı basın toplantısında, referandumda kayıtlı 5 milyon 709 bin 90 seçmenden 2 milyon 184 bin 311'inin oy kullandığını, geçerli sayılan oyların yüzde 62,70'inin "evet" olduğunu söyledi.

Oylamaya katılım oranının yüzde 38,26 olduğunu kaydeden Demba Kandji, "Resmi olmayan sonuçlara göre, hafta sonu gerçekleştirilen referandumda sandıktan 'evet' oyu çıktı. Sonuçlar Anayasa Mahkemesinin onayından sonra kesinlik kazanacak." dedi.

Muhalif kanattan Sagar Diouf da sonuçları kabul ettiklerini belirterek, seçime katılımın düşük olmasına üzüldüklerini, bugüne kadar yapılan hiçbir referanduma katılım oranının bu kadar düşük olmadığını vurguladı.

Senegal'de geçen pazar günü halk oyuna sunulan anayasa paketinde, "Devlet başkanının görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesi ve arka arkaya en fazla 2 dönem görev yapabilmesi, Yerel Yönetimler Yüksek Konseyi'nin kurulması, Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısının 5'ten 7'ye çıkarılması, vatandaşlara doğal kaynaklara ulaşma hakkı tanınması ve muhalefete statü verilmesi" gibi maddeler yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.