Senegal'de Saharan Express 2016 Tatbikatı

Senegal'de Saharan Express 2016 Tatbikatı
Tatbikat, Gine Körfezi'nde güvenlik ve kontrolün sağlanması amacıyla 32 ülkenin katımıyla gerçekleştiriliyor

DAKAR (AA) - Gine Körfezi'nde güvenlik ve kontrolün sağlanması amacıyla 32 ülkenin katımıyla gerçekleştirilen "Saharan Express-2016 Tatbikatı", Senegal'in başkenti Dakar'da başladı.

Dakar Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Senegal Deniz Kuvvetleri Komutanı Bara Cissokho, çok sayıda ülkenin deniz kuvvetlerini bir araya getiren tatbikatın 10 gün boyunca 5 bölgede süreceğini söyledi.

Tatbikatta, 32 savaş gemisi ve 9 uçağın kullanılacağını kaydeden Cissokho, operasyonların koordinasyonunu karada yerleşen çok uluslu kurmayların yapacağını belirtti.

ABD'nin 6. Filo Komutanı James Foggo, tatbikatın birçok ülkenin askeri kuvvetleri arasında tecrübe ve bilgi paylaşımına imkan vereceğini belirterek, "Daha önce de yaptığımız tatbikat ve çabalarımız sonucunda Gine Körfezi’ndeki güvenlik sağlandı ve tehditler azaldı” dedi.

Kapanışı Kamerun'da yapılacak tatbikat, küresel anlamda büyük önem taşıyor. Afrika denizlerindeki kaçakçılık, uyuşturucu ticareti, kaçak avlanma, terör ve kirlilik diğer ülkeleri de yakından ilgilendiriyor. Tatbikatın amaçları arasında ayrıca turizm sektörünün geliştirilmesi ve bölgedeki petrol istasyonlarının korunması da yer alıyor.

Çok uluslu deniz kuvvetlerinin kapasitelerinin güçlendirilmesini hedefleyen Saharan Express-2016 Tatbikatı, Gine Körfezi'ndeki tehditlere karşı mücadele edilmesini sağlayacak. Tatbikata Almanya, Angola, Benin, Belçika, Brezilya, Kamerun, Cabo Verde, Fildişi Sahilleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvator Ginesi, Fransa, Gabon, Gana, Gine, Gine Bissau, Güney Afrika, Liberya, Moritanya, Fas, Hollanda, Nijerya, Portekiz, Kongo Cumhuriyeti, Sao Tomé-et-Principe, Senegal, Sierra Leone, İspanya, Togo, Türkiye, ABD ve İngiltere katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.