"Serebral palsi" hastası oğluna bebek gibi bakıyor

"Serebral palsi" hastası oğluna bebek gibi bakıyor
Gelibolu'da yaşayan Yıldız Öztaş, serebral palsi hastası oğluna 26 yıldır gözü gibi bakıp, yaşama sarılmasına yardımcı oluyor

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaşayan Yıldız Öztaş, serebral palsi (doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesi) hastası oğluna 26 yıldır gözü gibi bakıp, yaşama sarılmasına yardımcı oluyor.
Alaeddin Mahallesi'ndeki tek katlı evde yaşayan Öztaş ailesinin 2 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Gürhan Öztaş, her şeye rağmen ailesinin kendisine verdiği destek ve annesinin yaptığı fedakarlıklarla yaşama tutunmayı başardı.
Balıkçılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba İsmet Öztaş, bir yandan Gürhan'ın masraflarını karşılamaya çalışırken, diğer taraftan da diğer oğulları Gürol Öztaş'ın eğitimi için çaba gösteriyor.
Anne Yıldız Öztaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta oğlunun bakımını üstlendiği için işe gitme imkanının bulunmadığını söyledi.
Öztaş, oğlunun yatağa bağımlı olmasına çok üzüldüğünü, ağladığını ancak hiçbir zaman pişmanlık duymadığını belirterek, "Oğlumun yeme, içme ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını eşimle karşılıyoruz. Doğduğundan beri bir bebek gibi bakıma ihtiyacı var. İhtiyaçlarını karşılamak elbette bana zor gelmiyor. Rabbimin taktiri böyleymiş. En azından yaşıyor ve birbirimize kenetleniyoruz" dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede birçok etkinlik düzenlenmesine rağmen bunlara katılamadığını dile getiren Öztaş, "Bütün kadınların, kadınlar günü kutlu olsun. Ben bugünü çocuğumla birlikte, evde geçiriyorum. Bazen dışarıya çıkmak zorunda olduğumda koştura, koştura eve geliyorum. Çünkü beni evde bekleyen, yolumu gözleyen bir evladım var" diye konuştu.
Güçlükle konuşan Gürhan Öztaş ise "İyi ki annem, babam ve kardeşim var. Ailem olmasa ben olmazdım" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.