Sergen etkisi

Sergen etkisi
Sergen Yalçın, Konyaspor’a hayat verdi. Son 5 maçta gol yemeden 11 puana imza atan yeşil-beyazlı temsilcimiz ligin en iyilerinden birisi oldu. Performansı ile göz dolduran Konyaspor bu havayı sürdürüp ligde kalmayı garantilemek amacında

5 MAÇTA 11 PUAN

Atiker Konyaspor, Sergen Yalçın yönetiminde müthiş seri yakalarken son 5 maçta 11 puanı hanesine yazdırıp kümede kalma yolunda büyük bir adım attı. Yeşil-beyazlılar bu sürede Süper Lig’in en iyi performansına sahip 4. takımı oldu. Şampiyonluk yarışı veren ekiplerle boy ölçüşen bir performansa imza atan Sergen Yalçın yönetimindeki Atiker Konyaspor, kelimenin tam manasıyla göz doldurdu. Fenerbahçe’nin 13 puanla zirvede olduğu bu süreçte 12 puanlı Beşiktaş ve Başakşehir’i takip eden Konyaspor son 5 haftada lider Galatasaray’dan da 1 puan fazla topladı.

RÜYA GİBİ 35 GÜN

6 Mart’ta Konyaspor ile ilk idmanına çıkan ve 3-4 günlük kısa bir çalışma sürecinin ardından Galatasaray sınavına çıkan Sergen Yalçın, bu maçta çıkışın sinyali verip 26. haftadaki Kayserispor maçı ile çıkışını başlattı. 18 Mart’ta oynanan ve 2-0 kazanılan Kayserispor maçı ile kanatlanan Atiker Konyaspor 35 günlük süreçte 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlikten oluşan seriye imza attı. Bu maçlarda kalesini rakiplerine de kapatan Konyaspor rakip fileleri 9 kez sarsıp her golün altın değeri taşıdığı ligde averajını da büyük ölçüde düzeltti.  

KADER DEPLASMANLARI

Sergen Yalçın ile hayata dönen Atiker Konyaspor’un yeni hedefi ligde kalmayı matematiksel olarak garantilemek. 5 haftada 11 puanı hanesine yazdıran yeşil-beyazlılar kümede kalma yolunda dev bir adım atıp fikstür avantajıyla birlikte düşme potasının en rahat takımlarından birisi oldu. Şimdi kağıt üstündeki bu avantajı hayata geçirme zamanı. Bunun için de temsilcimizi iki kritik deplasman sınavı bekliyor. İlk olarak pazartesi günü Bursaspor’a konuk olacak temsilcimiz arkasından da küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Karabük deplasmanına çıkacak. Konyaspor bu iki maçtan 4-6 puan hedefliyor.

 

Süper Lig ekiplerinin son 5 haftada kazandığı puanlar

Fenerbahçe                       13

Beşiktaş                              12          

Başakşehir                         12

Atiker Konya                     11

Galatasaray                       10

Antalyaspor                       10

Kasımpaşa                          9

Osmanlıspor                      8

Sivasspor                            6

Bursaspor                           6

Alanyaspor                        5

Trabzonspor                      5

Göztepe                             5            

Yeni Malatya                     4

Gençlerbirliği                    4

Kayserispor                       3            

Akhisarspor                       2

Karabükspor                     -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.