Serie A'da Juventus şampiyonluğa gidiyor

Serie A'da Juventus şampiyonluğa gidiyor
Juventus, Palermo'yu 4-0 mağlup etti -Roma'yı kaptan Totti kurtardı


ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftasında lider Juventus, evinde Palermo’yu 4-0 yendi.

Torino'daki Juventus Stadı’nda lider Juventus ile küme düşmemeye oynayan Palermo arasındaki maçı, hakem Giacomo Melli yönetti.

Juventus, maça hızlı başlayan taraf olurken, karşılaşmanın 10. dakikasında Alman oyuncusu Sami Khedira ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla ev sahibi takım lehine sonuçlandı.

İkinci yarının da büyük bölümü Juventus’un baskısı altında geçti. 71.dakikada Paul Pogba farkı 2'ye çıkartırken, bu golden 3 dakika sonra Kolombiyalı Juan Guillermo Cuadrado, skoru 3-0'a getirdi. 90. dakikada Simone Padoin, takımını 4 farklı üstünlüğe taşırken, maç de bu skorla tamamlandı.

Bu sonuçla lider Juventus, puanını 79’a yükseltirken, dün akşam Inter karşısında puan alamayan Napoli ile arasındaki fark da 9 puana yükseltti. Böylelikle siyah-beyazlı takım, kötü başladığı 2015-2016 sezonunun bitimine 5 hafta kala şampiyonluk için büyük bir avantaj yakaladı.

Palermo ise kümede kalma mücadelesinde bir haftayı daha puansız geçti ve 19.sırada kaldı.


- Roma 1 puanı zor kurtardı


Puan tablosunda 3. sırada bulunan ve dün akşam ikinci sıradaki Napoli’nin puan kaybetmesiyle umutlanan Roma, Atalanta deplasmanında 2-0 öne geçmesine karşın, bu üstünlüğünü koruyamadı ve ilk yarı 2-2 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının başında yediği golle 3-2 geriye düşen Roma, maçtan 1 puanı, 86. dakikada takımın efsane kaptanı Francesco Totti’nin attığı golle kurtardı.

Böylelikle Roma, Napoli'nin puan alamadığı haftada galip gelerek, rakibiyle arasındaki puan farkını eritme şansını kullanamadı.

Ocak ayında göreve getirilen teknik direktör Luciano Spalletti ile çıkış yakalayan sarı-kırmızılı başkent takımı, son 4 haftada 3. beraberliğini almış oldu.

Serie A'da şu ana kadar oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Bologna-Torino: 0-1

Carpi-Genoa: 4-1

Inter-Napoli: 2-0

Atalanta-Roma: 3-3

Fiorentina-Sassuolo: 3-1

Hellas Verona-Frosinone: 1-2

Udinese-Chievo Verona: 0-0

Ligin 33. haftası, bu akşam oynanacak Lazio-Empoli ve Sampdoria-Milan maçlarıyla tamamlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.