Serik 4. Töngüşlü Deve Güreşleri Yapıldı

Serik 4. Töngüşlü Deve Güreşleri Yapıldı
ANTALYA (AA) - Töngüşlü Deve Güreşlerinin dördüncüsü Serik ilçesinde yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi...

ANTALYA (AA) - Töngüşlü Deve Güreşlerinin dördüncüsü Serik ilçesinde yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve Töngüşlü Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen etkinlikte, çevre il ve ilçelerden getirilen 30 deve güreştirildi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, etkinlik öncesi AA muhabirine, güreşlerin dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini aktardı.

Ata kültürünü yaşatmak istediklerini belirten Çalık, “Bunun için belediye olarak çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Deve güreşleri de bu ata kültürümüzün yaşaması için bir örnek. Bundan sonra da deve güreşi organizasyonlarına devam edeceğiz. İnşallah vatandaşlarımız bugün buradan mutlu ayrılır." dedi.

Güreşler sırasında zaman zaman izleyiciler arasına dalan develer zor anlar yaşattı. Müsabakalarında dereceye giren deve sahiplerine protokol tarafından kupa verildi.

Güreşlerde Türk bayrağı açan Antalya Yörükler Derneği üyeleri, Afrin şehitleri için sahada yürüyüş yaptı.

Ağalık ihalesini açık artırmada 100 bin liraya Recep Şimşek aldı.

Geliri ile Töngüşlü Mahallesine halı saha yapılacak güreşleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, CHP İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.