Serin havalara hazır mısınız? İşte bu besinler direncinizi artıracak
16
Beslenme ve diyet uzmanları, sonbahar ile birlikte sofralara gelen mevsim sebze ve meyvelerinin bağışıklığı güçlendirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirtirken, her birinin hastalıklara karşı koruyucu etki sağladığı besinleri açıkladılar. İşte sonbahar ve kış aylarında bağışıklık sisteminizi destekleyecek o yiyecekler…
26
Taze ceviz
Taze ceviz için en uygun dönem sonbahar aylarıdır. Bu aylarda bolca tüketilmesi gereken taze ceviz, hem omega-3 hem de E vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini çift yönlü destekler. Balık tüketmeyenler ve vejetaryenler için iyi bir omega-3 ve protein kaynağıdır. 100 gramı 654 kalori içerdiğinden, kilo kontrolü yapmak isteyenler günde 3-4 cevizi aşmamalıdır.
36
Ispanak
C ve E vitaminleri bakımından zengin olan ıspanak, lutein, zeaksantin, betakaroten ve glutatyon gibi bileşenlerle adeta bir antioksidan kaynağıdır. Kalp ve damar sorunlarından kabızlığa, kanserden diyabete kadar pek çok hastalığa fayda sağlayan, hem su içeriği yüksek hem de düşük kalorili bir sebzedir.
46
Bal kabağı
C vitamini başta olmak üzere antioksidan vitaminler açısından zengin olan bal kabağı, bu özellikleri sayesinde bağışıklığı güçlendirir, göz sağlığını destekler ve kansere karşı vücudu korur.
56
Pırasa
A ve C vitamini bakımından zengin olan pırasanın, bağışıklığı güçlendiren pek çok bileşik içerdiğini ifade eden beslenme ve diyet uzmanları, “pırasayı mevsiminde mutlaka tüketmek gerekir. Düşük kalorili bir sebze olduğundan kilo vermeye çalışanlar için de sağlıklı bir seçenek oluşturur” diyorlar.
66
Trabzon hurması
Tatlı ihtiyacını gidermede etkili olan 1 orta boy Trabzon hurması, 2 porsiyon meyveye eşdeğer sayılıyor. Diyette tatlı yerine, yarım Trabzon hurmasının üzerine 2-3 parça kırılmış ceviz ekleyip tarçın serpiştirerek lezzetli bir tatlı hazırlayabilir ya da kahvaltıda yoğurt ve yulafla birlikte geleneksel kahvaltıya alternatif olarak tüketebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.