Settar Tanrıöğen'e "Yılın Esnaf Sanatçısı" ödülü

Settar Tanrıöğen'e "Yılın Esnaf Sanatçısı" ödülü
İSTESOB, oyuncu Tanrıöğen'e, TRT 1'de yayınlanan "Baba Candır" dizisinde canlandırdığı esnaf karakterinden dolayı ödül verdi- Oyuncu Tanrıöğen:- "Aldığım ödül, oynadığım karakteri doğruya ne kadar yaklaştırdığımın bir sağlaması oldu"- Yönetmen Onbul:- "Öd

İSTANBUL (AA) - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından TRT 1'de yayınlanan "Baba Candır" dizisinde oynadığı esnaf rolünden dolayı Settar Tanrıöğen'e "Yılın Esnaf Sanatçısı" ödülü verildi.

Birlik Başkanı Faik Yılmaz, Settar Tanrıöğen'e ödülünü, dizinin Beykoz'daki setinde verdi.

Faik Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki esnaf ve sanatkarların, dizideki örnek esnaf karakterinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

"Baba Candır" gibi dizilerin, esnaf ve sanatkar olmak isteyenlere güç verdiğine değinen Yılmaz, "Birliğe, beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde aile dizileri bizi çok heyecanlandırıyor. Tam ihtiyacımız olduğunda karşımıza çıktığı zaman daha da mutlu oluyoruz. Bir babanın, ekmek parası kazanırken nelerle karşılaştığını görmüş oluyoruz. Üyelerimizden sürekli telefon aldık bu diziyle ilgili. Seçici kurulumuz bu yıl ödülü 'Baba Candır'a vermeyi uygun gördü." dedi.

Dizide "Yufkacı Salih" karakterini canlandıran Settar Tanrıöğen ise beğenilmenin bir oyuncu için her zaman sevindirici olduğunu dile getirdi.

Şimdiye kadar oynadığı hiç bir karakterle ilgili özel bir çalışma yapmadığını aktaran oyuncu, şöyle konuştu:

"Bu dizide esnaf karakterini canlandıran bir oyuncuyum. Aldığım ödül, oynadığım karakteri, doğruya ne kadar yaklaştırdığımın bir sağlaması oldu benim için. Esnafı severim ben. Süper marketten çok bakkaldan, pazardan, kasaptan alışveriş yaparım. Esnafla da aram iyidir. Burada dükkandayken de gelen geçen el sallıyor. Hayırlı işler diyenler, fotoğraf çektirenler oluyor. Mahallenin esnafı gibiyim. Keyifli bir durum."

- "İçten bir ödül"

İSTESOB tarafından "Yılın Yönetmeni" seçilen Murat Onbul da içinde aile barındıran sıcak konuları sevdiğini ve insan hikayeleri çekmeye çalıştığını anlattı.

Hikayenin kahramanının esnaf olmasının ayrıca mutluluk verdiğini kaydeden Onbul, "İSTESOB'un hikayeye buradan bakması çok hoşuma gitti. Bu ödülü almak bende güzel bir duygu yarattı. Kendimi iyi hissettim. Ödül, babanın 'Aferin oğlum' demesi gibi bir şey. Daha samimi, içten bir ödül oldu." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca dizinin yapımcısı Faruk Bayhan'a "Yılın Yapımcısı" ödülü ve oyunculara çiçek takdimi yapıldı.

"Baba Candır", uzun yıllar önce eşini kaybedince, üç çocuğuna hem babalık hem annelik hem de "hayat koçluğu" yapmak zorunda kalmış, emektar bir yufkacı olan Salih ve ailesinin başından geçen bazen neşeli, bazen de hüzünlü olayları anlatıyor.

Başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ün de yer aldığı dizi, pazar günleri TRT 1 kanalında yayınlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.