Sevilen gurbetçi doktor hayatını kaybetti

Sevilen gurbetçi doktor hayatını kaybetti
1972 Konya doğumlu Hollanda’ da hekimlik yapan Dr. Mevlüt SOLAK kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

1972 Konya doğumlu Hollanda’ da hekimlik yapan Dr. Mevlüt SOLAK kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Merhum Dr. Mevlüt Solak, Konya’da Parsana Cami’ndekılınan cenaze namazının ardından Musalla mezarlığını defnedildi. İlkokulu Konya da bitirdikten sonra Hollanda’ya dört kardeşi ile birlikte babasının yanına taşındılar. Kısa zamanda Avrupalı insanların Müslüman halklara ve özellikle Türklere bakışını gördü. Gurbetçilerin ikinci sınıf muamelesini görerek,  yabancıların ezilmişlik duygusunu kabullenemedi. Çalışkanlığı ve azmi ile okuyarak yabancı bir dil ve kültüre rağmen tıp fakültesini kazandı. Ülkesi, ailesi ve özelikle tüm mazlum gurbetçilerin yüz akı oldu.

sevilen-2.jpg

YARDIMSEVER BİR İSİMDİ

Doktorluk hayatında mazlum gurbetçilerin derdine derman, sığınılacak bir liman olmuştu. Başta kendi halkı olmak üzere yabancı ve yerli halkın sevgi ve saygısını kazanmıştır. Hollanda’ da yaşayan Türklerin, diğer gurbetçi ve özellikle Müslümanların sadece sağlık alanında değil yaşadıkları oldukları tüm problemlerde önlerine düşerek yol gösterici bir rehber oldu. Ezilmiş ve dezavantajlı hakları gayreti ile avantajlı duruma çevirmek için zamanını bu yolda harcayan Solak, sahibi olduğu klinikte  hizmetlerini en iyi şekilde sunarak tercih edilen bir kurum haline getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.