Şevket Demirel'in cenazesi Isparta'ya getirildi

Şevket Demirel'in cenazesi Isparta'ya getirildi
İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden iş adamı Şevket Demirel'in cenazesi, memleketi Isparta'ya getirildi

ISPARTA (AA) - Tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybeden Şevket Demirel'in cenazesi, memleketi Isparta'ya getirildi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi iş adamı Demirel'in cenazesi, helikopterle Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi.

Demirel'in cenazesini havalimanında Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, Demirel'in eşi Sezen Demirel, damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, yakınları, öğrenciler ve fabrika işçileri karşıladı.

Karşılama törenine gelenlere karanfil dağıtıldı. Demirel'in cenazesi daha sonra konvoy eşliğinde yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Göltaş Çimento Fabrikası'na götürüldü.

Demirel'in kızı Neslihan Demirel, burada yaptığı konuşmada, babasının ölümünden dolayı çok büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Babasının büyük bir müteşebbis, sanayici, üretken, çok çalışkan, sosyal bilimci, Isparta aşığı, adaletli ve vicdanlı biri olduğunu anlatan Demirel, şöyle konuştu:

"Yönetim kurulu başkanım, babam, patronum Şevket Demirel, son anına kadar fabrikalarının üretimlerini takip etmiştir. Hedeflerini belirlemiştir. Günlük, anlık, mikro ve makro planlarını fiili kontrol etmiştir. Kendisine yarattığı bu büyük başarılardan dolayı minnettarız. Şükran borçluyuz. Bizler de fabrikalarımızda, şirketlerimizde kendilerinin ilkeleri doğrultusunda ileri yürüyeceğiz. Babamın bir ömür emeği vardır. Bizlere tüm ekibimize daha çok çalışmak sorumluluğu bırakmıştır. Kendileri daima bizimledir. Ona layık olmak, başarılarını devam ettirmek hedefimizdir, asli görevimizdir. Allah rahmet eylesin."

Duaların ardından Demirel'in cenazesi, İslamköy'deki Şehriban Hatun Camisi'ne götürüldü.

Demirel'in cenazesi, yarın aynı camide öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra İslamköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.