Seydişehir Akçay Deresi Islah edilecek

Seydişehir Akçay Deresi Islah edilecek
Seydişehir Belediyesi, kış aylarında yağışlardan dolayı taşkınlara neden olan Akçay Deresi Islah Projesi'ni ihaleye çıkardı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı konuşmada şehrin kanayan yarası durumundaki derenin, ıslah ile daha güvenli hale getirileceğini söyledi.

 

Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ıslah projesinin ihaleye çıkarıldığını ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

 

"1680 metre uzunluğundaki dere ıslah programı kapsamında, derelerin her iki yanına betonarme duvar yapılacak. Dere tabanı da betonla kaplanıp 500 gün içerisinde proje tamamlanacak. Pınarbaşı Mahallesinden Taşağıl yolu üzeri belediye makine parkının ilerisine kadar olan bölümde ıslah çalışmaları sürecek. Çalışmalar Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak. Dere üzerindeki eski köprü yenilenecek. Zaman içerisinde proje şehrin ihtiyaçlarına göre revize edilebilecek. Çalışmalar kapsamında dere kanalizasyon atıklarından arındırılıp, o kötü görünümden kurtulacak. Kenarlara yürüyüş yolları ve parklar oluşturulacak. Akçay şehrin aynası olacaktır. Bu çalışmalarımızda bize en büyük desteği veren Milletvekilimiz Harun Tüfekci beye teşekkür ediyorum."

 

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.