Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi Hayata Geçiyor

Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi Hayata Geçiyor
Kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle alt yapı yetersizliğiyle yaşanan su ve sel baskını sorunları atık su projesi ile çözüme kavuşuyor.

Süleyman Sayan'ın Haberi

Kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle alt yapı yetersizliğiyle yaşanan su ve sel baskını sorunları atıksu projesi ile çözüme kavuşuyor.

Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı katkıları ile başlatılan Seydişehir Atık Su Arıtma Tesisi projesinin 16 Şubat 2015 de ihalesi yapılarak çalışmalar başlatılmıştı. Diken içi mevkiinde başlatılan çalışmalar 94.000 M² alanda devam ediyor. Proje sadece alt yapıyı iyileştirmekle kalmıyor, yıl boyunca akan şehrin su atıkları gübrelemede, ağaçlandırma  ve sulamada  değerlendirilmiş olacak.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Suğla Gölü’ne uzun zamandır Akçay Deresi ve diğer kanallar aracılığı ile milyonlarca metreküp kanalizasyon atığının bırakıldığını belirterek, bundan sonra temiz su ile tarıma kalite katacaklarını kaydetti. Bundan sonra Seydişehir’in temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacağını ifade eden Başkan Mehmet Tutal, Seydişehir’e hayırlı olsun dedi.

Şehrin kuruluşundan bu yana kullanılan alt yapı, Seydişehir’in sert kışlarına uyum sağlayamadığı için su baskınları yaşanıyordu. Başlatılan çalışmalar ile ilçenin ana arteri olan Necati Kalaycıoğlu Caddesi üzerindeki hatlar yenilenerek iyileştirme yapılıyor.

Proje ile yıl boyunca kanalizasyon ve drenaj hatlarından akan suların atık su arıtma tesisinde toplanarak değerlendirmeye alınması hedefleniyor.

Devam eden Atık su Arıtma Tesisi Projesi kapsamında 3 bin 600 metrelik Necati Kalaycıoğlu ana hattı yerin 4,5 metre derinliğinden montajı yapılarak uzun yıllar hizmet veren eski asbestli 600’lük eski borular artık daha geniş ve uzun ömürlü 1000’lik hatlarla değiştiriliyor.

Kanalizasyon Hattı % 40 ı tamamlanmış durumda

Bütçesi 8,599 Milyon Avro olan Atıksu Projesinin bir kolu olan 3 bin 600 metrelik ana hat borularının montajı %40 tamamlanmış olup, çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken Seydişehir - Bozkır yolunun belirli bölümlerinde bazı noktalarda tek şeritli ve kontrollü olarak trafik akışına izin veriliyor. (Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.