Seydişehir Belediyesi KOP'un Proje Eğitimine Ev Sahibi Oldu

Seydişehir Belediyesi KOP'un Proje Eğitimine Ev Sahibi Oldu
Konya İl Tarım Müdürlüğü tarafından Seydişehirli çiftçiler için KOP idaresinin hibe programları anlatıldı...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Konya İl Tarım Müdürlüğü tarafından Seydişehirli çiftçiler için KOP idaresinin hibe programları anlatıldı.

Konya İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar tarafından sunumu yapılan programa Seydişehir muhtarları ve ilçede faaliyet gösteren çiftçiler katıldı. Sunumda devlet olanakları ve hibelerin kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hayvancılığın geliştirilmesi, alt yapının tamamlanarak daha verimli hale gelmesi için devlet olanakları, destek ve hibelerden daha çok yararlanabilmesi konularının anlatıldığı bilgilendirme toplantısında İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim Muzaç, çiftçileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ve Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi’nin yüzde 80 hibeli destekleri anlatıldı. Katılımcılar damızlık koç ve teke ile ağıl, ahır tadilat ve yeni inşaatlarda yüzde 50 hibe kullanımı konusunda bilgilendirildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bakanlıkların birçok elzem noktada çiftçilerimize, yatırımcılarımıza destek projeleri hazırladıklarını ifade ederek, destek projelerinden tam anlamıyla faydalanılmadığını, projelerin vatandaşlarımızın menfaatine, kalkınma amaçlı olduğunu ve bu nedenle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Konya İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer,  İl Tarım Müdürlüğü Tarımsal Alt yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Harun Şimşir, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim Muzac, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yavuz Ünüvar, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.(Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.