SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ'NDEN MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI ETKİNLİĞİ

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ'NDEN MADDE BAĞIMLILIĞI  VE ZARARLARI ETKİNLİĞİ
Seydişehir Devlet Hastanesi Madde bağımlılığı ve zararları konulu etkinlik düzenledi...

Seydişehir Devlet Hastanesinin organize ettiği etkinlik Şaban Cengiz Kültür Merkezinde yapıldı.

img_6374.jpg

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının ardından başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Hastane Başhekim yardımcısı Yunus Açıkgöz yaptı.

26834-(1).jpg

Açıkgöz; Madde bağımlılığı ve zararları hakkında önemli açıklamalar yaptıktan sonra hiçbir maddi karşılık beklemeden Konya’dan davetlerine icabet alanında uzman konuklara, salonu selamladıktan sonra teşekkür etti. Açıkgöz ayrıca;  ''Seydişehir Devlet hastanesi olarak,  hastanede hastalara sağlık hizmeti sunmamızın yanında, sosyal hayatta da  üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına topluma faydalı olacak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz mart ayında 500 fidan dikimi gerçekleştirmemizin yanında, sık sık kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde organ bağışı için stand kurmayı amaçlıyoruz. Köy okullarına sık sık gidip el hijyeni eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Başlangıç olarak baktığımız buna benzer programlarla üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.'' Dedi.

 

img_6385.jpg

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise; Hastane yöneticilerine böyle önemli ve güzel program hazırladıkları için teşekkür etti. Tutal, Kendisinin de bir eğitimci olduğunu hatırlatarak; ‘’İnsan yapan akıldır bu olmadığında diğer canlılardan farkımız kalmaz, bu nedenle aklı giderici hiçbir şey faydalı olamaz. Bizleri en iyi yaratıcımız tanır, İnsan vücudu için zararlı olan her şey yaratıcı tarafından yasaklanmıştır. Dinende yasaklanmıştır haramdır yasalarla da yasaklanmıştır.’’ Dedi.

 

_mg_6390.jpg

 

Tutal ayrıca eğitimci olduğu dönemde zekâ seviyesi üst düzey olmasına karşı birtakım yanlışlar sonucu çeşitli maddelere bağlanan bir öğrencilerinin iki çocuğu ve eşi ortada kaldı kendisi hapse düştü. Bazı şeylerin tecrübesi olmaz ölüm gibi, alkol gibi uyuşturucu gibi, o yoldan dönmek çok zordur o yüzden hiç girmemektir önemli olan. Hapse giren o gencimizin ailesine belediye olarak bizler yardımcı olmaya çalışıyoruz. Böyle olmayın dedi. Tutal konuklara geldikleri için teşekkür ederek bugün bizlerde sizin gibi bu etkinlikten faydalanmaya geldik dedi. İnşallah bende sonuna kadar sizlerle birlikte takip edeceğim diyerek sözlerini noktaladı.

_mg_6396.jpg

Tiner bağımlısı bir gencin kurtulmak için feryat ettiği video ile devam eden programda izleyenler hüzünlendi.

img_6411.jpg

Sosyal Rehabilitasyon Derneği  (Rehader) den alanında uzman gönüllü olarak gelen Bağımlılık psikolojisi Uzmanı Muhammet Arıkan Ağustos 2013 yılında Konya’da kurulan derneklerinin Amatem (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi)  sonrası madde bağımlılarının rehabilitasyonuna destek olmak için gönüllü olduklarını ve bu yola hiç başlamadan insanları uyarmayı ve kurtarmayı kendilerine misyon edindiklerini söyledi;

milli_ufak.jpg

Arıkan; salonda bulunan özellikle öğrencilerle ikili ve çoğul olarak katılımlarını sağlayarak eğlenceli bir şekilde uyuşturucunun yapacağı zararlı etkileri neden insanların uyuşturucu ihtiyacını neden hissettiğini bilgiler ışığında anlattı.

img_6407.jpg

Arıkan Uyuşturucu hakkında detaylı bilgiler verirken zaman zaman da öğrencileri sahneye aldı. Anlattığı konuları salondan birkaç öğrenciye anlattırarak pekiştirmelerini sağladı. Uyuşturucuya Hayır deyiniz diyerek sözlerini noktaladı.img_6404.jpg

 

 

Rehader başkanı Erkan Aslan ise; Anlatacaklarının ve aktaracaklarının maalesef güzel şeyler olmayacağını anlattıklarını yaşamda kendilerine örnek alırlarsa güzel bir hayat yaşayacaklarını belirtti. Konya’nın son 15 yılda din ve ibadet ile ön planda iken nasıl tuzaklarla uyuşturucu ile anılan bir yerleşim yerlerinin arasına girdiğinden, tarihsel örnekleri ile anlattı.

img_6415.jpg

Aslan ayrıca  ülkemizde uyuşturucu tedavilerinin sadece yüzde 6-7 civarında başarı sağladığını bizlere başvuran her yüz kişiden doksandan fazlası uyuşturucu illetine geri dönüyor bu yüzden bunu merak dahi etmeyin elinizi verseniz kolunuzu kurtaramazsınız. Bugün ülkemizde bir çok yuvanın bu yüzden yıkıldığını belirten Aslan Uyuşurucu yüzünden annesinden bağımlı olarak doğan bir çok çocuğumuz uyuşturucu krizine girdiği bu günlerde kendimize dikkat etmeliyiz ve Bir kereden bir şey olmaz sözüne inanmamalıyız Bir kereden çok şey olur dedi.

 

 

 

Devlet ile Vatandaşlar arasında köprü vazifesi üstlendiklerini Belirten Aslan madde bağımlılığı elle gösterilecek ailelerin çocuklarını bile torbacı yapabilecek kadar alçaltır. Her hafta salı günü kendimize ait binada toplantılar yapıp gençlerimizi bu illetten nasıl kurtarabiliriz sorusunu kendimize soruyoruz Gençler buna hiç bulaşmayın dedi.

 

26834.jpg

 

Programa; Seydişehir Belediye Başkanı ; Mehmet Tutal, Seydişehir Garnizon komutanlığı personelleri, İlçe Emniyet müdürlüğü personelleri, Jandarma ekipleri, hastane idarecileri ve Saliha Mehmet Ulaşan Mesleki ve Anadolu Teknik lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Program sonunda konuklar ile  hatıra fotoğrafı çekinilerek etkinlik tamamlandı.

(Haber-Fotoğraflar Süleyman Sayan )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.