Seydişehir halkı Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi

Seydişehir halkı Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi
 Editör
Seydişehir’de İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto için yürüyüş gerçekleştirildi.

Seydişehir’de İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto için yürüyüş yapıldı.

Seydişehir STK’ları, üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar, Hükümet Konağı önünde

“Yürü Kardeşim, Ayaklarına Bir Kudüs Gücü Gelsin” etkinliğinde buluştu.

Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüş için buluşan binlerce kişi 15 Temmuz Milli İrade meydanına kadar ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin bayrağı ile İsrail’in zulmünü lanetleyen “Soykırıma Dur De , Cesaret Taklit Edilmez, Çocuklar Öldürülmesin ,Yürü Kardeşim Ayaklarına Bir Kudüs Gücü Gelsin” pankartları ile yürüdü.

Yürüyüşün akabinde Milli İrade Meydanında Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, Filistinli şehitler için dualar edildi.

İHH Seydişehir Başkan Yardımcısı Abdulmuttalip Demirel Filistin’in özgürlüğü meselesinde, meydanlardan hiçbir zaman ayrılmayacaklarını, Filistin’de zülüm altında kalan kardeşleri ile bir atan kalplerle meydanlarda bir olmaya devam edeceklerini kaydetti. Boykota devam etmenin de önemine değinen Demirel, boykotun artarak devam etmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

İlçe Müftüsü Adem Bebek ise yapmış olduğu konuşmasında Filistinliler için dualar etti, her daim yanlarında olduklarını belirtti.

Her ne olursa olsun asla ve asla Gazze’de zulüm altında olan Müslümanları yalnız bırakmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece ben inanıyorum ki günün birinde Filistinli kardeşlerimizle birlikte o topraklarda birlikte olacağız. Filistinli kardeşlerimizin, çeşitli planlarla ve oyunlarla yerlerinden edilmesine her zaman karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Her zaman Filistin'in yanında olmaya, haklarını savunmaya, zalimlere gerekli duruşu sergilemeye devam edeceğiz. O günden bugüne devam eden saldırılarda 20 bine yakın şehit var. Terörist İsrail yıllardır Filistin toprakları üzerinde her türlü alçaklığı sergilemeye devam etmektedir. Ama kardeşlerimiz hala direnmeye ve karşı koymaya devam ediyor. Bizlerde kendilerini asla yalnız bırakmayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun, zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim inancımızın temelinde bu vardır. Bugünkü yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.