Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması Projesi Tamamlandı

Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması Projesi Tamamlandı
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, tamamlanan ve Konya'da inşa edilen Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması İkmali projesi ile 72 bin dekar zirai araziye su temin edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Konya'da inşa edilen Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması İkmali projesi tamamlandı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, geniş zirai alanlara sahip Konya'da sulama alanındaki yatırımlar devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Konya'da inşa edilen Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması İkmali projesi tamamlandı. 132 milyon liraya inşa edilen sulama projesi ile 72 bin dekar zirai arazi cazibeyle sulanarak, milli ekonomiye yıllık 86 milyon lira katkı sağlanacak.

- "İnşa ettiğimiz tesislerle toprağa can, hasada bereket kattık"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'da sulama alanında çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Son 15 yılda Konya'da özellikle sulama amacıyla inşa ettiğimiz tesislerle toprağa can, hasada bereket kattık. Çiftçilerimizin aynı topraklardan daha fazla gelir elde etmelerini sağladık. Bugüne kadar nasıl başta Konya olmak üzere, bütün şehirlerimize sulama maksatlı tesisler inşa etmişsek, bundan sonra da bu tür tesisler inşa ederek, çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.