Seydişehir tarım arazilerinde hasat zamanı

Seydişehir tarım arazilerinde hasat zamanı
Seydişehir Belediyesi kırsal mahallerde mülkiyeti kendisine ait olan arazilerden buğday hasadını gerçekleştirdi.

Seydişehir Belediyesi kırsal mahallerde mülkiyeti kendisine ait olan arazilerden buğday hasadını gerçekleştirdi.

Başkan Tutal, Kesecik Mahallesi'nde bulunan araziye ekilen buğdayların hasadını yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekilen arazilerden elde edilen ürünlerin, belediyeye ait olan Aşevi’nin mutfağı ve kış aylarında sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıldığını kaydetti.

seydisehir-2.jpg

SONUÇ ALMAK MUTLU EDİYOR

Kesecik Mahallesi'nde ve Suğla ovasında belediyeye ait olan 270.000 bin m² tarım arazisinde buğday hasadının gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bugün gerçekleştirdiğimiz ilk hasadımızla birlikte toplanan ürünlerimizi belediyeye ait sıcak yemek ulaştırdığımız Aşevimizde kullanarak yemek olarak ihtiyaç sahibi olan ailelerimize ulaştırıyoruz . Ülkedeki tarımsal üretime katkı sağlamak için gerçekleştirdiğimiz projenin sonuç vermesi bizleri mutlu ediyor. Seydişehir Belediyesi'ne ait olan tarım arazileri, Seydişehir tarımının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Burada ekilen ve hasat edilen birçok tarım ürünleri Seydişehir’e önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bu katma değeri daha da arttırmak adına belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir yandan yerine getirirken diğer yandan da kendi arazilerimizi de değerlendiriyoruz.

Aynı zamanda Kuğulu Tabiat Parkı, kuşların göç güzergahında yer aldığı için birçok kuş türünün uğrak noktası konumundadır. Ayrıca kendimizin bakımını gerçekleştirdiği 400 civarındaki kuşlara da hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde yemeleri için hazırlıyor ve beslenmelerine katkı sağlıyoruz ” dedi.

seydisehir-7.jpg

seydisehir-1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.