Seydişehir'de Evladına Sahip Çıktı

Seydişehir'de Evladına Sahip Çıktı
Konya Evladına Sahip çıktı, Konya'nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Seydişehir'de de Ak Parti birinci parti olmayı başardı.1 Kasım Genel seçimlerinde Seydişehir’de de sandıktan birinci parti Ak Parti çıktı...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Konya Evladına Sahip çıktı, Konya'nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Seydişehir'de de Ak Parti birinci parti olmayı başardı.1 Kasım Genel seçimlerinde Seydişehir’de de sandıktan birinci parti Ak Parti çıktı.

 

Türkiye genelinde resmi olmayan sonuçlara göre 49,4 oy alan Ak Parti, Konya'da genelinde 74.1 oy alırken, Seydişehir’de de %60 oy alarak rakiplerine açık ara fark attı.Konya İlçelerinde%89.1 ile Rekoru Güneysınır kırarken ikinciliği %89 ile Altınekin aldı. Ak Partinin oyunu en az aldığı ilçe ise %55.1 ile Ereğli olurken orada bile ikinci partiye açık ara fark attı.

 

Sandıkların açılmasıyla beraber  seçim irtibat bürosuna akın eden vatandaşlar gelen zaferi coşku içinde kutladılar.Partililerin kutlamalarına Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer’de katıldı.

 

 Daha önceki Genel Seçimlerde Seydişehir’den % 50,62 lik oy oranı ile 20.312 oy alan Ak Parti, 1 Kasım erken seçimlerinde oy sayısını  yaklaşık olarak 4 bin artırarak 24.718 oyla % 60.0 lık oy oranına ulaştı.

 

Seydişehir’de 8.153 seçmenin oy verdiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) % 19,80 oranı ile ikinci parti olurken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 6.684 oyla 16,20 oy oranında kalarak üçüncü parti oldu.

 

Seydişehir’den Sadet Partisine (SP) 570 oy çıkarken Büyük Birlik Partisine (BBP) 273,Halkın Demokrasi Partisi (HDP)’ye 145, Komünist Partiye (KP)’ye 29, Demokratik Sol Parti (DSP)’ye ise 27 oy çıktı.(Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.