Seydişehir'de kansere karşı bilinçlendirme yapıldı

Seydişehir'de kansere karşı bilinçlendirme yapıldı
Seydişehir Devlet Hastanesi doktorları tarafından ilçede yaşayan kadınlara yönelik Rahim Ağzı (Serviks) kanseri konulu konferans gerçekleştirildi.

Seydişehir Devlet Hastanesi doktorları tarafından ilçede yaşayan kadınlara yönelik Rahim Ağzı (Serviks) kanseri konulu konferans düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta katılımcılara yeşil kurdela dağıtıldı.

Erken teşhis ve etkili tedavi durumunda hastalığın kontrol altına alınarak tedavisinin mümkün olduğunu anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Firdevs Öztürk "Bu hastalıktan korunmak için mutlaka düzenli tarama ile erken tanı alındığında hastalığa bağlı ölüm oranlarının azaltılabildiğini yapılan HPV aşılarının rahim ağzı kanserinin gelişmesini yüksek oranda engelleyebildiği kaydetti.

Seydişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Havva Turaç Cingöz de amaçlarının halk sağlığının düzenli bir biçimde gözden geçirilmesi olduğunu ve hastanede yapılan çalışmalar ve taramalarla kanser riski taşıyan kişilerin tespit edilerek erken aşamada önlem almak olduğunu söyledi.

Program sonunda sağlık ekipleri salonda bulunan katılımcıları kanser taramasından geçirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.