Seydişehir'de karpuz hasadı başladı
Ziraat Odası başkanı Ahmet Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kumluca Mahallesi'nde 3 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuzda ilk hasadın gerçekleştiğini söyledi.
Rekolte olarak beklentilerinin üzerinde verim alındığını belirten Ünver, bölgede Bağra ismiyle anılan karpuzun kilogramının 50 kuruşa satıldığını dile getirdi.
Üreticilerden Ahmet Güney, 120 bin ton rekolte beklediklerini dile getirerek, "Suğla Ovası’nın kaliteli topraklarında yetişen, meşhur Bağra karpuzu olarak bilinen karpuzu bölge insanımızın tüketimine 50 kuruştan sunduk. En büyük eksikliğimiz hal ve pazarlamadır’’dedi.
Üretici Mevlüt Aslan ise pazar sorunu olduğu için fazla ekim yapamadıklarını, çiftçilerin kooperatifleşmesi gerektiğini bildirdi.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.