Seydişehir'de Seyyid Harun Veli konferansı

Seydişehir'de Seyyid Harun Veli konferansı
KONYA (AA) - Seydişehir'de "Seyyid Harun Veli Hazretlerini Anma Haftası" etkinlikleri çerçevesinde konferans düzenlendi. Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Edebiyat...

KONYA (AA) - Seydişehir'de "Seyyid Harun Veli Hazretlerini Anma Haftası" etkinlikleri çerçevesinde konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi konferans salonunda, Seydişehir'in kurucusu Seyyid Harun Hazretleri ile dönemin Eşrefoğlu Beyi Mübariziddin Mehmed Bey'in bu topraklarda iki kardeş şehir kurduklarını söyledi.

Seyyid ve Eşrefoğlu döneminde bir çok ilim adamı yetiştiğini vurgulayan Muşmal, "700 yıldır beraber olan Seydişehir ve Beyşehir, ekonomik beraberliğin ardından bölgesel olarak gelişmelidir." dedi.

Araştırmacı yazar Fatih Babaoğlu da bu iki şehrin, Bölgenin Müslümanlaşması ve Türkleşmesine öncülük ettiğini dile getirdi.

Konferansa, ilçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, ilçe Müftüsü Kemal Demirel ve davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.