Seydişehirlilerden Zafer Şahin'e yoğun ilgi

Seydişehirlilerden Zafer Şahin'e yoğun ilgi
Seydişehir Belediyesinin Kültürel ve Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği konferansta Gazeteci Yazar Zafer Şahin sosyal medyanın insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı.

Gazeteci Zafer Şahin; Seydişehir Belediyesi’nin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında 'Sosyal Medya Algı Operasyonları ' konulu bir konferans verdi.

Filistin ve Gazze’deki katliamların başlangıcından buyana 3 ay geçtiğini belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Filistin’de Gazze’de katliamdan da öte bir soykırım yaşanıyor. Dünyada farklı yerlerde zulümler devam ediyor. Bir yandan da bunun bedeli olarak şehitler veriyoruz. Çünkü zorlu bir coğrafyadayız. Güçlü bir liderimiz var. Mazlumların ümidi olan ve dünyanın gözünün Türkiye’de olduğu bir ortam var. Bunların da bir bedeli oluyor. Ülkemizin ve milletimizin bekası için bin yıldır ödediğimiz bedeli bugün de ödemeye hazırız. Ancak sosyal medyayı doğru okumalıyız, doğru kullanmalıyız ve algı operasyonlarına kendimizi alet etmemeliyiz. Bu sebeple sosyal medyada gerçekleştirilen algı operasyonlarını örnekleriyle birlikte gün yüzüne çıkarılan bu konferans büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

5-001.jpg

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta Seydişehirlilerle buluşan Gazeteci Şahin, özellikle sosyal medyada algı operasyonun nasıl yapıldığını anlatıp herkesin iyi bir medya okuryazarı olması gerektiğini söyledi.

İnternette paylaşılan haberlerin doğruluğunun araştırılması gerektiğinin altını çizen gazeteci Zafer Şahin; Dünyada en çok yalan haberin Türkiye’de paylaşıldığını dile getirdi.

Dünyada en çok yalan haberin Türkiye’de paylaşıldığını ve yalan haberlerin çok hızlı bir şekilde yayıldığını sözlerine ekleyen Şahin, “Bir olay veya haber ortaya çıkığında herkesin en az 3 kaynaktan doğru olup olmadığını özellikle teyit etmesi gerekiyor. Sosyal medya üzerinden özellikle gençlerimiz üzerinde oyunlar oynanıyor. İyi bir medya okuryazarı olmamız gerekiyor” dedi.

Konferans sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Şahin, program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.