Şeyh Edebali, Kırşehir'de anılacak

Şeyh Edebali, Kırşehir'de anılacak
KIRŞEHİR (AA) - Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin, 29 Mayıs'da Kırşehir'de anılacağı bildirildi.Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı...

KIRŞEHİR (AA) - Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin, 29 Mayıs'da Kırşehir'de anılacağı bildirildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İnanç Köyü Şeyh Edebali Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Karacaoğlu ve beraberindeki heyetin Vali Necati Şentürk'ü ziyaret ederek anma programı hakkında bilgi verdikleri ifade edildi.

Osmanlı İmparatorluğunun manevi kurucusu Şeyh Edebali'yi anma etkinliklerinde Şeyh Edebali Camii ve Külliyesi'nin açılışının yapılacağı belirtilen açıklamada, vatandaşlar da kutlamalara davet edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Necati Şentürk, Şeyh Edebali'yi Anma Törenlerinin bu yıl 8'incisinin düzenleneceğini belirterek, "Büyük alim Şeyh Edebali'yi rahmetle anıyoruz. Ahilik Haftası Kutlamalarına denk gelen 29 Mayıs 2016'da gerçekleşecek törende, Erzincan Atlı Spor Kulübü ve Erzurum'dan gelen ekipler girit gösterisi sunacaklar. Devlet büyüklerimiz de bu törenlere katılacaklar. Bütün halkımızı bu etkinliklere davet ediyorum." ifadeleri kullanıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.