Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda saldırı! Validen yaralı sayısı açıklaması
İstanbul Valisi Davut Gül, Başakşehir’de Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda yaşanan saldırının ardından Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi gören öğrencileri ziyaret etti. Hastane yetkililerinden öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi alan Gül, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

8 ÖĞRENCİ YARALANDI
Saldırıda toplam 8 öğrencinin yaralandığını belirten Vali Gül, öğrencilerden 5’inin durumunun hafif olduğunu ve tedavilerinin gün içerisinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. İki öğrencinin tedavisinin sürdüğünü aktaran Gül, bu öğrencilerin sağlık durumlarında olumlu gelişme olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade etti. Bir öğrencinin ise ameliyata alındığını belirten Gül, operasyon tamamlanmadan sağlık durumuyla ilgili net bir değerlendirme yapılamayacağını kaydetti.

SALDIRGAN BAŞKA BİR OKULDA EĞİTİM GÖRÜYOR
Saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin okulun yakınlarında yaşadığını belirten Gül, şüphelinin başka bir okulda eğitimine devam eden kız öğrenci olduğunu açıkladı. Gül, saldırganın okul kıyafetiyle okul binasına girdiğini ve öğrencileri hedef gözetmeden bıçakladığını belirterek, olayla ilgili adli sürecin başlatıldığını söyledi. Başsavcının da olay yerinde bulunduğunu ifade eden Gül, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.
Olayın ardından yaralanan öğrencilerin ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Gül, öğrencilerin sağlık durumlarının yakından takip edildiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.