Siber Güvenliğin İnsan Gücü Ücretsiz Kamplarda Yetişiyor

Siber Güvenliğin İnsan Gücü Ücretsiz Kamplarda Yetişiyor
Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezinde düzenlenen ücretsiz siber kamplarda siber güvenlik alanının insan gücü yetiştiriliyor

BURSA (AA) - Cem Şan - Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi'nde (BÜSİBER) düzenlenen ücretsiz siber kamplarda siber güvenlik alanının insan gücü yetiştiriliyor.

Bir programa katılmak için Bursa'ya gelen BÜSİBER Proje Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siber güvenlik alanının Türkiye ve dünyada yetişmiş insan gücüne en çok ihtiyaç duyulan alan olduğunu söyledi.

Metin, bu ihtiyacı karşılamak için İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle BÜSİBER'i kurduklarını hatırlatarak, "Bu merkezde siber güvenlik alanındaki insan gücünü karşılamak için ücretsiz siber kampları düzenlemeye başladık. Şu ana kadar iki kamp yaptık. Üçüncü kampımızı da 15 Ocak'ta başlatacağız. İnternet sitemiz üzerinden yapılan son başvuru tarihi ise 22 Aralık. Fatih Sultan Mehmet Han'ın ordusunun konakladığı Rumeli Hisarı üstündeki bu özel topraklarda siber güvenlik kampları düzenlemenin heyecanı içindeyiz. Ülkemizin önde gelen uzmanlarıyla sektör üniversite iş birliğini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

"Bu eğitim sistemi ilk meyvelerini verdi"

Metin, kampa şehir dışından gelen öğrencilere üniversite yurtlarında konaklama imkanı sağladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimize siber güvenlik eğitimlerinde yaygın kullanılan saldırı araçlarının ötesinde bunların arka planındaki mantığı öğreterek sağlam bir temel kazandırıyoruz. Bu eğitim sistemi ilk meyvelerini verdi. Kampımıza katılan öğrencilerimizden birisi ABD e-devlet sistemindeki bir çift taraflı kimlik doğrulama sistemindeki açığı bularak resmi olarak teşekkür aldı. Diğer öğrencilerimiz de çeşitli siber beceri bayrak yakalama (CTF) yarışmalarında iyi dereceler elde etti."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.