'Şiddetin Rengi' Canlı Tablo Sergisi Açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve beş Aralık Dünya Kadın Hakları günü aktiviteleri kapsamında , ‘Şiddetin Rengi’ isimli canlı tablo sergisini açtı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve beş Aralık Dünya Kadın Hakları günü aktiviteleri kapsamında , ‘Şiddetin Rengi’ isimli canlı tablo sergisini açtı. Serginin kadına yönelik şiddeti duyurmak ve bu durumu farklı bir yorumla protesto etmek amacı olduğu belirtildi.
Kadına yönelik şiddet sanata yansıdı. Resimle kadına yönelik şiddetin protesto edildiği ‘Şiddetin Rengi’ isimli canlı tablo sergisiyle alakalı bilgi veren Sera Sanat Atölyesi Sanat Yönetmeni Serap Erkoç, canlı tablo projesinde dünyada çeşitli alanlarda isim yapmış kadınların canlı tablo performanslarının sergilendiğini belirtti .
Sergide, Da Vinci’nin şöhretli tablosu Mona Liza, dünyaca şöhretli ressam Frida Kahlo ve bilim kadını Madam Cruie’nin yaşamlarından ve görsellerinden esinlenerek tasarlanan canlı tablo performansının yer aldığını ifade eden Erkoç, tarihe adını yazdırmış kadın kişiliklerin kaba kuvvet görmüş hallerinin erkek modeller tarafından canlandırıldığını ifade etti .
Çalışmada, erkek model kullanmaktaki amacın, ironik bir dille şiddetli bir mesaj verip tüm insanların birbiriyle empati kurmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Erkoç, “Biz sanatçıların halka iletişime geçme aracı olarak kullandığı ve anladığı tek dil olan ‘sanat’ suretiyle bu anlamlı günde söylemek istediklerimizi sessiz duruşlarımızla anlatmaya çalıştık. Kadın ve kaba kuvveti aynı cümle içinde kullanmayı alışkanlık haline getirmiş bir memlekette , ’Kadına Şiddete Hayır’ demek için 1 gün ya da 1 haftanın yeterli olmadığının bilincindeyiz. o nedenle bu konuyu sürekli gündemde tutmak niyetindeyiz” diye belirtti .
Resmi İlanlar
YAŞAM
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.