Sıfır Atık yarışmasında ödüller verildi

Sıfır Atık yarışmasında ödüller verildi
Yarışmada dereceye girenlere 7 bisiklet, 7 tablet, 7 de akıllı saat verildi

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Sıfır Atık Projesi kapsamında yarışma düzenlendi Yarışmada dereceye girenlere 7 bisiklet, 7 tablet, 7 de akıllı saat verildi. 21 hediye pandemi tedbirlerine uygun olarak İl Müdürlüğü bahçesinde teslim edildi.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir. 2002 yılında ilk kez kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nın etkisi, hem Avrupa'da hem de tüm dünyada giderek artmıştır. Avrupa Hareketlilik Haftası, her yıl bir tema ekseninde kutlanmaktadır. 2019 yılının teması, “Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet”  iken, 2020 yılının teması “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlenmiştir.

EKONOMİYE DE DEĞER KATIYOR

Aynı zamanda küresel olarak dünyayı etkisi atına alan ve endüstriyel atıkların doğaya salınması, evsel atıkların çoğalması, plastik kullanımının artması, doğal kaynakların yok edilmesi gibi nedenlerle oluşan iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında 2017 yılında ülkemiz genelinde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yürütücülüğünde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” de daha temiz bir yaşam alanı sağlarken atıklarımızın ekonomiye kazandırılmasını amaçlamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.