Sığınmacı sporcular için olimpiyat takımı

Sığınmacı sporcular için olimpiyat takımı
2016 Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı kazanan sığınmacı sporcular, "Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı" adına yarışacak

ANKARA (AA) - Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2016 Rio Olimpiyatları için diğer milli takımlarla aynı muameleyi görecek "Sığınmacı Olimpik Sporcular" adında bir takım oluşturulduğunu açıkladı.

IOC'den yapılan açıklamaya göre, İsviçre'nin Zürih kentindeki IOC Merkezi'nde toplanan icra kurulu, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin 5-21 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı oyunlara katılım hakkı kazanan sığınmacıların, Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı adına, Olimpiyat bayrağı altında mücadele etmelerine karar verdi.

Karar doğrultusunda, takım, IOC üyesi 206 ulusal komitenin milli takımlarıyla aynı muameleyi görecek. Takım için olimpiyat köyünde yer ayrılacak. Takım, IOC tarafından sağlanacak formaları giyecek, atanacak antrenör ve teknik görevlilerle çalışacak. Atletlerin madalya almaları durumunda ülkelerinin milli marşları yerine olimpiyat marşı çalacak. Seyahat ve katılımla ilgili masraflar IOC tarafından karşılanacak.

Açıklamada ayrıca IOC tarafından belirlenen, Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'na girmeye aday 43 isme, olimpiyat hazırlıkları ve eleme yarışmaları için maddi destek verildiği bildirildi. Rio 2016'da yarışacak sığınmacı takımının, 5 ila 10 sporcudan oluşmasının beklendiği de ifade edildi.

IOC, 2015'in eylül ayında sığınmacılar için yardım programlarında kullanılmak üzere ulusal olimpiyat komitelerine 2 milyon dolar yardımda bulunulacağını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.