Şiirimiz Ne Durumda

Şiirimiz Ne Durumda
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2020 yılı kültürel etkinlikler takvimi doğrultusunda, “Şehre Sözümüz Var” anlayışı ile sürdürdüğü programlarını Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinin..

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2020 yılı kültürel etkinlikler takvimi doğrultusunda, “Şehre Sözümüz Var” anlayışı ile sürdürdüğü programlarını Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinin katkılarıyla her hafta sonu sosyal medya aracılığıyla çevrim içi olarak izleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu hafta şair-yazar Vural Kaya’nın yönettiği; Cumartesi günü saat 14.00’de başlayan ve sanal ortamda gerçekleştirilen programa konuk olarak katılan Eleştirmen-Şairler Hakan Şarkdemir ve Hayriye Ünal, “Şiirimiz Ne Durumda?” konusunu ele aldılar.

TASNİFLER FAYDALI

Şiirde modernleşme olgusu üzerinden başlayan programda, modern şiirden söz etmek için modernlik kavramı üzerinde durmak gerektiğini vurgulayarak söze başlayan Eleştirmen-Şair Hakan Şarkdemir, şiirimizdeki ilk modernlik hareketinin Tanzimat dönemi edebiyatı ile başladığını belirtti. Tanzimat dönemi ile birlikte şiirimizin fars etkisinden kurtularak Türkçeleşmeye başladığını, şiirde modernizmin Türkçeye daha fazla yer açtığını ifade etti. Şiirimizde modernlik algısı, modern eğilimler ve şiirimizin modernizm ile olan münasebetinden bahseden Eleştirmen-Şair Hayriye Ünal ise şiiri; etik, lirik ve dramatik olarak tasnif etmenin eleştirmenler ve şiire yeni başlayanlar açısından faydalı olduğunu, ancak bunun detayları kaçırmamıza neden olacağını söyledi. Modern Türk Şiirinin ele alındığı program izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.