Siirt Valisi Tutulmaz'dan terör mağdurlarına ziyaret

Siirt Valisi Tutulmaz'dan terör mağdurlarına ziyaret
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şırnak'taki terör saldırıları nedeniyle kente yerleşen Şırnaklı vatandaşlarla bir araya geldi- Vali Tutulmaz:- "Hepimize düşen, ne yapıp edip el ele vereceğiz, bu devleti güçlendireceğiz"

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şırnak'taki terör saldırıları nedeniyle kente yerleşen Şırnaklı vatandaşları ziyaret etti.

Kentte bulunan bir tesiste terör mağduru vatandaşlarla bir araya gelen Vali Tutulmaz, mağdurlar için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Siirtlilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kentte terör olaylarına izin vermediğini ifade eden Tutulmaz, "Bu sıkıntıları çok şükür yaşamadık. Atlattık, tez atlattık. Bizde de benzer şeyler vardı. Sivil toplum kuruluşlarının desteği oldu, bu tür şeylere müsaade etmediler. Siirtliler de müsaade etmedi. Biz de güvenlik güçleriyle zamanında müdahale ettik. Bir şey olduğu zaman anında müdahale ettik. Şükür bir sıkıntımız olmadı." diye konuştu.

Her türlü sıkıntılarını görevlendirilen personellere iletmelerini isteyen Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bu devleti hep beraber güçlendirmemiz, bu refahtan hep beraber faydalanmamız lazım. Bize de düşen şu anda bu ülkeyi zenginleştireceğiz, daha fazla devlet güçlü olacak. Vatandaşına daha fazla yardım edecek, sosyal yardımları fazla olacak. Taşıdığımız pasaport güçlü olacak, başka ülkeler insanımıza değer verecek. Devlet ne kadar güçlüyse, onun vatandaşı da o kadar güçlüdür dünyada. Yani bu böyledir, yurt dışına gidiyorsanız görürseniz."

- "El ele vereceğiz"

Mevcut sorunlara rağmen bir taraftan ekonominin gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Tutulmaz, "Yatırımlar devam ediyor. Yani şu anda başka bir devlet olsa şu sıkıntılarda bunları yapamaz açıkçası. Onun için hepimize düşen, ne yapıp edip el ele vereceğiz, bu devleti güçlendireceğiz. Bu devletten refahı hepimiz daha çok alacağız." dedi.

Tutulmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz elhamdülillah Müslüman insanlarız. Bizim inancımızda üstünlük sadece takvadadır. Hiçbir ırkın diğerine üstünlüğü yoktur. Hiçbir zenginliğin, fakirliğin, şundan, bundan dolayı üstünlüğü yoktur. Sadece takvada üstünlük vardır. Eğer Müslümanlığı savunuyorsak, Müslümanlığın gereğini de yerine getirmemiz lazım. Birbirimizi sevmemiz, birbirimizle kucaklaşmamız gerekiyor. Bu çok zor bir şey de değildir. Bizim paylaşamayacak, bir arada olamayacak bir durumumuz yok. İnşallah bunu da hep beraber sağlarız."

Vali Tutulmaz'a teşekkür eden Şırnaklılar da devletin ve Siirtlilerin kendilerine kucak açtığını ifade ederek şükranlarını ilettiler.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.