Siirt'te 200 öğrenci sinemayla tanıştı

Siirt'te 200 öğrenci sinemayla tanıştı
Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen programlar kapsamında yürütülen "Mobil Gençlik Merkezi 2" projesiyle öğrenciler sinemayla buluşturuldu- Öğrencilerden Sümeyye Cengiz: "Çok etkilendik. Benim için sinemaya gitmek hayaldi ama gerçekleşti"

SİİRT (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen programlar çerçevesinde yürütülen "Mobil Gençlik Merkezi 2" projesiyle sinemayla tanıştırılan 200 öğrenci, ilk kez film izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Bakanlığın "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında desteklenen ve Siirt Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen projeyle köy ve ilçelerde eğitim gören öğrenciler, kentteki bir alışveriş merkezindeki sinemada yeni vizyona girmiş filmlerden birisini izlemenin heyecanını yaşadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 200 öğrencinin sinemayla buluşturulduğunu belirterek, proje kapsamında 700 öğrencinin bu etkinlikten faydalanacağını aktardı.

Projeyle gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle buluşturulmasının amaçlandığını ifade eden Tekin, "Sinema etkinliğimiz bu projenin bir ayağıdır. Burada daha önce sinemaya gitmemiş, sinema salonunda film izleme zevkini yaşamamış köy ve ilçelerimizden getirdiğimiz gençlerimizi sinemayla buluşturduk. Öğrencileri, kaymakamlıklarımız aracılığıyla seçtik. Çok güzel bir etkinlik oldu, gençlerimiz çok heyecanlıydı" dedi.

İrfan Tekin, terör mağduru gençlerin ve ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt'e gelen Suriyeli çocukların da projeye dahil edilerek, sinemayla buluşturulacağını da sözlerine ekledi.

- Hayali gerçek oldu

Tillo ilçesinden gelen öğrencilerden Sümeyye Cengiz de sinemayı çok merak ettiğini, fakat hiç gidemediğini belirterek, "İlk defa geldim, çok güzeldi. Dev ekrandan ve sanki film sahnesi içindeymiş gibi filmi izledik. Çok etkilendik. Benim için sinemaya gitmek hayaldi ama gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Diğer öğrenciler gibi sinemaya ilk defa gelen öğrencilerden Merve Ak ise projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, "Daha önce sinemaya hiç gitmedim, gideceğimizi de düşünmüyordum ama hocalarımız bize ilk söylediğinde şaka gibiydi. Sonra arkadaşlarımla birlikte geldik, çok güzeldi" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.