Siirt'te 5 büyüklüğünde deprem

Siirt'te 5 büyüklüğünde deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Siirt'in Kurtalan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'ın sitesinde yer alan bilgiye göre, Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 8.45'te, 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığını bildirdi.

Depremin 20 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

"İlçe merkezinde hasar yok, kırsalda araştırma sürüyor"

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan'daki 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, Kurtalan ilçesinde saat 8.45'te, 5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından ilçe, ilçe merkezleri ile kırsaldaki yerleşim birimlerinde durum tespiti için çalışma başlattıklarını söyledi.

Karakolların bulunduğu bölgelerle iletişime geçtiklerini dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." ifadelerini kullandı.

Karabağ köyünde bazı evlerde hafif hasar meydana geldi

Depremde, Kurtalan ilçesine bağlı Karabağ köyünde bazı evlerde hafif hasar oluştuğu tespit edildi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 8.45'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde, ilçeye bağlı Karabağ köyünde bazı evler hasara uğradı, İstanbul'da kalan bir aileye ait evin duvarının bir kısmı çöktü.

Çevre illerden de hissedilen depremde, ilçedeki Merkez Cami'nin minaresi de zarar gördü. 

Depremin ardından köye AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Karabağ köyü muhtarı Yenal Başal, depremin ardından ekiplerin, anında köylerine geldiğini, bazı evlerde hafif hasar oluştuğunu söyledi.

Depremin etkisiyle bir çocuğun sarsıntı geçirdiğini ve sağlık ekiplerinin çocuğa müdahale ettiğini kaydeden Başal, "Köyümüzde bir sıkıntımız yok." dedi.

Depremden sonra meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek amacıyla AFAD, Siirt Belediyesi ve Kurtalan Belediyesinin itfaiye ekipleri, Kurtalan Belediyesi bahçesinde hazır bekletiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.