Siirt'te "Asimetrik Savaş ve Yeni Dünya Düzeni" konferansı

Siirt'te "Asimetrik Savaş ve Yeni Dünya Düzeni" konferansı
TÜRGEV tarafından "Asimetrik Savaş ve Yeni Dünya Düzeni" konulu konferans düzenlendi- Gazeteci Mehmet Akif Ersoy: "Devletlerin birbirleriyle mücadele ettikleri alanlar var. Ama bundan en çok zarar gören özelikle İslam coğrafyası ve Müslümanlar"

SİİRT (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından "Asimetrik Savaş ve Yeni Dünya Düzeni" konulu konferans düzenlendi.

TÜRGEV'e ait Emine Erdoğan Orta Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'ndaki konferansta gazeteci Mehmet Akif Ersoy konuştu.

Ersoy, Suriye'den Libya'ya, Mısır'dan Gazze'ye, Somali'den Ürdün'e farklı coğrafyalarda yaşanan asimetrik savaşları ve örgütlerin çatışmalarına şahit olduğunu söyledi.

Asimetrik savaşların nerede, ne zaman yapılacağı belli olmayan daha çok güçlü devletlere karşı terör örgütlerinin yaptığı savaşlar olduğunu bildiren Ersoy şunları kaydetti:

"Asimetrik savaş, aynı zamanda bazı devletlerin başka devletlere operasyon yapmak için birtakım gündemler oluşturmak için veya birtakım yaptırımlar uygulayabilmek için taşeron örgütlerden istifade ettiği bir savaş türüdür. Özelikle günümüz dünyasında çok yoğun bir şekilde Ortadoğu coğrafyasında, kendi ülkemizde ve Asya Pasifik'te, Filipinler'de, Latin Amerika'dan Kolombiya'ya kadar karşımıza çıkan bir unsur. Asimetrik savaş yöntemleri geçmişte de şu anda da uygulanıyor. Bu örgütlerin mücadele ettiği devletler var. Devletlerin birbirleriyle mücadele ettikleri alanlar var. Ama bundan en çok zarar gören özellikle İslam coğrafyası ve Müslümanlar."

Batı'nın medya üzerinden ciddi algı operasyonlarını yürüttüğüne işaret eden Ersoy, tek bir Filistinli çocuğun hikayesini dünyaya anlatamadıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.