Siirt'te "canlı bomba" saldırısı tatbikatı

Siirt'te "canlı bomba" saldırısı tatbikatı
UMKE bünyesinde görev yapacak sağlık görevlilerine verilen canlı bomba vakalarına müdahale eğitiminin ardından tatbikat gerçekleştirildi

SİİRT (AA) - Siirt'te canlı bomba ile gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin tatbikat yapıldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) bünyesinde görev yapacak sağlık görevlilerine canlı bomba vakalarına müdahale eğitimi verilmesinin ardından tatbikat düzenlendi.

Siirt UMKE sorumlusu Reşat Kızılay'ın koordinasyonunda, UMKE Afet Birim sorumlusu Şevin Durmuşoğlu'nun verdiği eğitim sonrası Siirt Devlet Hastanesi eski binasında yapılan canlı bomba tatbikatında, senaryo gereği, bomba ihbarı alan ekipler 4 ambulans ve 40'a yakın görevlisinden oluşan UMKE ekibi ile olay yerine intikal etti.

Ekipler, bir kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı olay yerindeki yaralıları hastaneye tahliye ederek, saldırı ile ilgili olay yerinde çalışma yaptı.

Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından Siirt UMKE sorumlusu Reşat Kızılay, tatbikata katılan sağlık personeline teşekkür etti.

UMKE Birim sorumlusu Şevin Durmuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda bir kez düzenlenen UMKE temel eğitimi kapsamında tatbikat yapıldığını söyledi.

Durmuşoğlu, 5 günlük eğitimin sonunda gerçekleştirilen tatbikatta patlama sonrası olay yerinde koordinasyonun sağlanması ve acil müdahale taktiklerinin ele alındığını dile getirdi.

Eğitime katılan 50 gönüllüden 26 kişinin komisyonca belirlendiğini ifade eden Durmuşoğlu, tatbikatta ekiplerin patlama olduğu ve olay yerinde 4 ölü, 8-10 kişinin de yaralı olduğu bilgisi üzerine çıkış yaptığını aktardı.

Durmuşoğlu, ekiplerin gerekli medikal kurtarmayı yaptıktan sonra yaralıların ambulansa alınmasını sağladıklarını anlatarak, "Bu şekilde bir kurtarma işlemi yaptık. Olay yerinde 26 kişi görev yaptı. Tatbikat başarı ile gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.