Siirt'te Nevruz etkinliği

Siirt'te Nevruz etkinliği
SİİRT (AA) - Siirt'te Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen Nevruz etkinliğine katılımın geçen yıllara göre düşük olduğu gözlendi.Barış...

SİİRT (AA) - Siirt'te Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen Nevruz etkinliğine katılımın geçen yıllara göre düşük olduğu gözlendi.

Barış Mahallesi Nevruz alanında düzenlenen etkinliğe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Besime Konca katıldı. Yüksek, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek, "Şu an Türkiye'nin her tarafı huzursuz ve tedirgin. Bu şekilde hiçbir demokratik çözüm gerçekleşemez. Bu halka özgürlük ve demokrasi getirmek zorundayız. Anaların artık acı duymasını ve ağlamasını engellemek zorundayız. Bunun karşısında duranları sizin vicdanlarınızı terk ediyorum" dedi.

Nevruz'a katılımın geçen yıla göre çok düşük olduğu görülürken, olası bir terör saldırısına karşı güvenlik güçleri yoğun önlem aldı.

Güvenlik kontrol noktalarında yapılan aramada, terör örgütüne yardım ve yataklıktan hakkında arama kararı bulunan 1 kişi ve terör örgütünü simgeleyen pankart taşıyan 15'i 18 yaş altı toplan 31 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen çocuklar, buraya çağrılan ailelerine teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.