Siirt'te şehit polis Yamaner için mevlit

Siirt'te şehit polis Yamaner için mevlit
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen polis Yalçın Yamaner için "Şehidim için bin hatim" ve "Şehidimin 40. Günü" mevlidi verildi

SİİRT (AA) - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen polis Yalçın Yamaner için "Şehidim için bin hatim" ve "Şehidimin 40. Günü" mevlidi verildi.

Kentte esnaf ve vatandaşlarca sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan "Şehidim için bin hatim" ve "Şehidimin 40. Günü" mevlit etkinliği Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Siirt Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Ensar Cami İmamı Ramazan Toprak tarafından mevlit okundu, hatim duası yapıldı. Müftülük görevlilerince okunan ilahiler sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Siirt halkının şehidine gösterdiği sahiplenmeden duygulandıklarını belirterek, "Bu şehadetler bizi üzüyor, canımızı yakıyor, ancak bu bilinmelidir ki bu topraklar asırlardan beri hep şehit verdi. Bundan sonra da vermeye devam edecek. Bu şehitler bizim, ama bizim mücadele azmimizde en ufak kayba neden olmaz. Sadece moralimizi kamçılar, motivasyonumuzu arttırır" dedi.

Terörle mücadeleye devam edeceklerini, Siirt'in şehidine nasıl sahip çıktığını hep gösterdiğini dile getiren Özkan, "Sizlerin duası ve Rabbimin yardımıyla biz buralara sahip çıkacağız. Bu organizasyonu yapan bütün Siirtlilere ve şu an burada bulunsun bulunmasın bütün hatimlerde katkıda bulunanlara teşkilatım ve şehitlerimizin yakınları adına teşekkür ediyorum. Bize güvenmeye devam edin" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Faruk Arvas, şehitlik, şehadet olmadan bir davanın yaşaması ve nesilden nesile, kıyamete kadar sürmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Şehitleri anmak için bir araya geldiklerini aktaran Arvas, şunları söyledi:

"Bu şehidi merak etmiştim ve taziye için ağabeyini aradım. Şehidin ağabeyi ve babası da polis memuru. Ağabeyine, 'Allah başka acı ve keder göstermesin' dedim. O da 'Biz bu dünyaya imtihana gönderildik, elbette acı da keder de göreceğiz, ama bizim isteğimiz sizden Allah acı ve keder verince sabrı göstermesini de bize nasip etsin. Sabır etmemize dua edin. Elbette şehit vereceğiz. Ben şehit olmak isterdim, ama kardeşime nasip oldu. Ben de şehit ağabeyi olmanın gururunu taşıyorum' dedi. Annesi de şehit annesi olmanın gururunu yaşadığını aktardı."

Arvas, şehit Yamaner'in birçok camiye halı yardımı yaptığnı, camilerin temizliklerini üstlendiğini ve birçok fakir çocuğa yardım ettiğini belirterek, şehidin nice hayırlar yaptığını anlattı.

Mevlide çok sayıda vatandaş katıldı.

Eylem hazırlığındaki terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Ulus Mahallesi'nde 15 Ocak'ta düzenlenen operasyonda yaralanan polis Yamaner, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.