Siirt'te terör operasyonu

Siirt'te terör operasyonu
Kurtalan ilçesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye eleman kazandırma suçundan hakkında yakalama kararı bulunan kişi gözaltına alındı

SİİRT (AA) - Siirt'in Kurtalan ilçesinde daha önce Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Milli takımında yer alan ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye eleman kazandırma suçundan hakkında yakalama kararı bulunan kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 8 Şubat'ta Kurtalan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden A.E. ile 18 yaşından küçük F.G. ile Y.M, otogarda Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesine gitmek için minibüse binecekleri sırada şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı.

Şüpheliler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye katılmak için Şanlıurfa'ya geldikleri ve kendilerini S.M'nin gönderdiği yönünde ifade verdi. Bunun üzerine Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütü üyesi olmak ve örgüte eleman kazandırmak" suçlamasıyla S.M. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, S.M. saklandığı evde yakalandı.

Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.