Siirt'teki Kobani Protestosunda Kan Aktı: 2 Ölü

Siirt'teki Kobani Protestosunda Kan Aktı: 2 Ölü
Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtulan ilçesindeki Kobani eyleminde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi ölürken 7 kişi yoğun bakıma alındı

Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtulan ilçesinde Kobani'yi bahane eden ve belediye binasına saldırıp araçları ateşe veren ardından polise saldıran grupla karşıt görüşlü grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti.

BELEDİYE BİNASINA SALDIRDILAR

Siirt'te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericiler Kurtalan ilçe belediyesini saldırdı. Belediye garajında bulunan araçları ateşe veren göstericiler daha sonra polis panzerine ve belediye binasına molotof attı.

SİLAHLI ÇATIŞMA

aha sonra göstericiler ile başka bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan olayda Yusuf Ç., Necat Ç., Cihan T., Bedriye Y., Hikmet B., Mehmet Ç., Mehdi E., Cüneyt Y. ile birlikte ismi tespit edilmeyen 6 kişi ağır yaralandı.

7 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar daha sonra Siirt Devle Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Yusuf Ç. ve Mehdi E. hayatını kaybederken, ağır yaralanan Cüneyt Y. ile birlikte ağır yaralanan 6 kişi yoğun bakım ünitesine alındı. Olayların devam ettiği kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.