Silahla Yaralanan At Tedavi Altına Alındı

Silahla Yaralanan At Tedavi Altına Alındı
Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde silahla yaralanmış halde bulunan at, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde rehabilite ediliyor.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde Tuz Gölü yakınlarında silahla yaralanmış halde bulunan at, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde rehabilite ediliyor.

SÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen günlerde bir servis şoförünün Tuz Gölü yakınlarında silahla yaralanmış bir at olduğu ihbarında bulunduğunu söyledi.

Atın Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğinin desteğiyle SÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine nakledildiğini ifade eden Arıcan, hayvanın alt çene ve sol arka bacak bölgesinde derin yaraların olduğunu dile getirdi.

Arıcan, atın vurulmaya bağlı olarak alt çenesinde kırıklar ile arka sol bacağında doku kayıplarının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Serum veriyoruz ve gıda alımı yapamadığı için burun meri sondası ile intra-oral besliyoruz. Yara bölgesinin bakımı ve antibiyotik uygulamaları günlük devam ediyor. Yara bölgesinin bakımı ve enfeksiyon kontrolünü yaptıktan sonra planladığımız tedaviye başlayacağız. Dirençli bir ata benziyor. Sonucun iyi olacağına inancımız yüksek."

Hayvanın yarasında ciddi bir kurtlanmanın görüldüğünü anlatan Arıcan, ata ilk müdahale olarak ağrı kesiciler verildikten sonra kanamasının kontrol altına alındığını ve radyolojik muayeneler yaptıklarını dile getirerek, "Radyolojik müdahalede, atın alt çenesinde kırık tespit ettik. Kırıkla birlikte iki tane dişinde kayıplar gördük. Radyolojik değerlendirmede atın yakından saçmayla vurulduğunu gözledik. Özellikle sağ yüz bölgesinde çok ciddi, açık bir yara var." ifadesini kullandı.

Arıcan, çene kırığının önüne geçmek için buraya plaka takmayı planladıklarını aktararak, "Bizim için önemli olan ilk başlangıçta atı gıda alacak duruma getirmek. İhtiyaç duyulursa belki birkaç operasyon daha gerçekleştirilebilir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.