Şili Büyükelçisi Fenando Varela Palma, Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti. '

Şili Büyükelçisi Fenando Varela Palma, Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti. '
Şili Büyükelçisi Fenando Varela Palma, Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.


Konya Valilik Binası’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Muammer Erol, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bugün Konya’nın hava olarak sıcak bir günü. Şeb-i Arus nedeniyle Konyalıların misafir ağırlamakla meşgul olduğu günler. Ben bu vesileyle kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.
Şili Büyükelçisi Fenando Varela Palma ise, böylesine yüksek bir makamda ağırlamaktan dolayı teşekkür ederek, “Burada bulunmak büyük bir memnuniyet. Yaklaşan Şeb-i Arus törenlerini de dört gözle bekliyorum. Bugün de zaten bir programa katılmayı planlıyorum. Şili olarak Türkiye ile olan ilişkilerimizden son derece memnunuz. Şili Latin Amerika’da Türkiye’nin bağımsızlığını kabul eden ilk ülkeydi. Aramızdaki dostluktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Muammer Erol, Şili Büyükelçisi Fenando Varela Palma’ya İngilizce Mesnevi ve semazen figürlü bir tablo hediye etti.
Şili Büyükelçisi Fenando Varela Palma ise Vali Erol’a Şili’yi tanıdan bir kitap takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.