Şimdi çıksan ancak yetişirsin diyen akıllı bileklik

Şimdi çıksan ancak yetişirsin diyen akıllı bileklik
TomTom, Intel ve Opening Ceremony tarafından geliştirilen MICA isimli akıllı bileklik, gerçek zamanlı konum bilgilerini baz alarak sizi zamanında yola çıkmanız için uyarıyor.

Giyilebilir teknolojinin yaşamı kolaylaştıran yönleri farklı alanlardaki şirketlerin işbirliğiyle daha net ortaya çıkıyor. 

Bunun son örneği, Intel ve Opening Ceremony tarafından geliştirilen MICA'da görülebiliyor. TomTom'un da servislerini dahil ettiği bileklik, sizi gideceğiniz mesafeyi baz alarak zamanında yola çıkmanız için uyarıyor.

İsmini, Benim Akıllı İletişim Aksesuarım kelimelerinin İngilizce karşılığının baş harflerinden alan MICA'nın gelişimine dahil olan TomTom, akıllı bilekliğin kişisel asistan özelliğini güçlendirmek için gerçek zamanlı konum bilgileri sağlayacak. Bu özellik, kullanıcıların belli bir lokasyona varış zamanını  tahmin edebilmeleri  ve aynı zamanda bir sonraki randevuya yetişebilmeleri için yola çıkışı dikkate alan akıllı ‘Gitme Zamanı/Time to Go’ hatırlatmaları için gerçek zamanlı konum bilgileri veriyor.

Aralık ayı başında şimdilik sadece ABD'de satışa sunulacak ürünle ilgili görüşlerini paylaşan TomTom Lisanslama Yönetici Direktörü Charles Cautley, TomTom'un sahip olduğu teknoloji ve içeriğin tüketiciler için giyilebilir teknoloji deneyimini artırıcı bir yönünü ortaya çıkardıklarını ifade ediyor.

Intel Yeni Cihazlar Grubu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ayşegül İldeniz ise MICA'yı, "Moda ve teknolojiyi, kadınların çalışma ve sosyal yaşamını tamamlayacak ve yükseltecek şekilde teknoloji özellikleri ve fonksiyonellik ile birleştiriyor." sözleriyle yorumluyor.

Üründe kullanılmaya başlanan TomTom’un Konum Tabanlı Hizmetleri, giyilebilir teknoloji geliştiricilerinin ve kullanıcılarının doğru arama ve navigasyon sonuçları için mekan bilgilerini kolayca entegre etmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.