Kartal için yüksekten uçma zamanı: Konyaspor, Fenerbahçe'yi ağırlıyor

Kartal için yüksekten uçma zamanı: Konyaspor, Fenerbahçe'yi ağırlıyor
Lige tutunma mücadelesi veren Konyaspor, Fenerbahçe ile ie çok kritik bir maça çıkacak

TÜMOSAN Konyaspor Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında bu akşam Fenerbahçe’yi ağırlayacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak mücadeleyi Bahattin Şimşek yönetecek. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri Süleyman Özay ve Osman Gökhan Bilir olacak. Ligde kalma yolunca çok kritik bir maça çıkacak Konyaspor güçlü rakibi karşısında sürpriz bir galibiyeti kovalamanın peşinde olacak. Temsilcimizde en kötü hedef mücadeleden yenilmeden ayrılmak olacak.

KONYASPOR’DA EKSİKLER

Süper Lig'de 35. haftasında Pazartesi günü Fenerbahçe’yle son derece önemli bir maça çıkacak Konyaspor’da Valon Ethemi ile Bouly Junior Sambou sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Sakatlıktan yeni çıkan ve Metehan Mert ile Yasir Subaşı Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Sivasspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen ve hafta içi düz koşular yapan Marlos Moreno’nun durumu maç saati belli olacak. Konyaspor’da Sokol Cikalleshi ile Steven Nzonzi ise kart sınırında sahaya çıkacak. Bu iki oyuncu kart görmeleri halinde Samsunspor’la oynanacak hayati maçta forma giyemeyecek

FENERBAHÇE'DE 2 EKSİK

Ligde oynadığı 34 karşılaşmada 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-lacivertli takım, topladığı 89 puanla lider Galatasaray'ı takip ediyor. Son deplasman mücadelesinde EMS Yapı Sivasspor ile berabere kalan İsmail Kartal'ın ekibi, şampiyonluk yarışında kayıp yaşarken, bir sonraki hafta iç sahada derbi maçta Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

46. RANDEVU

Tümosan Konyaspor ile Fenerbahçe 6 Mayıs Pazartesi günü oynayacakları karşılaşmayla birlikte Süper Lig’de 46. kez karşı karşıya gelecek. İki takım bugüne kadar ligde 45 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Fenerbahçe 34 defa sahadan galibiyetle ayrılırken, Konyaspor 8 kez kazandı. İki takım arasındaki 3 karşılaşma ise beraberlikle neticelendi. Rekabette Fenerbahçe, Konyaspor filelerini 119 gol kaz havalandırırken Konyaspor buna 49 golle karşılık verdi.

8 GALİBİYETİN 7’Sİ KONYA’DA

Konyaspor, rakibiyle kendi evinde bugüne dek 22 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 14'ü Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanırken Konyaspor 6 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. 2 mücadelede ise puanlar paylaşıldı. Fenerbahçe'nin attığı 48 gole Konyaspor 27 golle karşılık verdi. Konyaspor, Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği 8 galibiyetin 7’sin i iç saha maçlarında aldı. Yeşil-beyazlılar 1 kez de rakibin deplasmanda mağlup etme başarısı gösterdi. Konyaspor 3 beraberliğin 2’sini de yine kendi evinde elde etti. Konyaspor rakibi karşısında son galibiyetini 29 Ağustos 2022’de Konya’da 1-0’lık sonuçla aldı.

İLK YARIDAKİ MAÇ EN FARKLI SKOR

Fenerbahçe ile Konyaspor arasında bugüne dek oynanan 45 karşılaşmada en gollü müsabaka, ligin ilk yarısında oynandı. Fenerbahçe'nin sahasında 7-1 kazandığı karşılaşma, iki takım arasındaki en farklı sonuç olurken, en gollü karşılaşma olarak da tarihe geçti. Sarı-lacivertli ekibin Konya deplasmanında en farklı kazandığı mücadeleler ise 18 Aralık 1988 ve 12 Eylül 1992 tarihlerinde oynandı. Fenerbahçe bu mücadeleleri 5-1'lik skorlarla kazandı. Konyaspor'un 27 Mayıs 2005 tarihinde sahasında 4-2 kazandığı mücadele ise yeşil-beyazlıların en farklı sonuçla galip geldiği karşılaşma oldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.