Sime-Sen tabuları yıkacak!

Sime-Sen tabuları yıkacak!
Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) Emniyet Şube Başkanı Ersin Aksoy: Sivil Memurlar Sendikası Emniyet Şube, Emniyet köleleri tabularını yıkıyor

Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) Emniyet Şube Başkanı Ersin Aksoy Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli olan 11 bin 500 kişiye yakın Sivil Memurların sosyal ve ekonomik sorunlarını dile getiren Sime-Sen Emniyet Şube 16 Ocak 2015 tarihinde kurulduğuna dikkat çekti.

“Kurulduğu tarihten itibaren yoğun çalışma temposu altında faaliyetlerine başlayan Sivil Memurlar Sendikası kısa zaman zarfı içerisinde önemli çalışmaların altına imza atarak Sivil Memurların sesi olmaya devam etmektedir” diyen Aksoy, “Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli 6 bin kişiye yakın Teknisyen Yardımcısı adı altında çalışan 657 Sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olan bu sınıf kurum tarafından her türlü işte çalıştırılarak (Hizmetli-Bahçivan-Garson-İnşaat işleri… gibi) angarya işlerde adeta amele pazarı oluşturularak kapı önlerinde sen şuraya sen buraya denilerek amirin iki dudağı arasında kalan her türlü görev verilerek görevlendiren devlet memurlarıdır” ifadelerini kullandı.

“GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İSTİYORUZ”

Sivil memurların yaklaşık yarısının üniversite mezunu olduğuna dikkati çeken Sime-Sen Emniyet Şube Başkanı Ersin Aksoy, “Aralarında Hukukçu, Öğretmen, Mühendis ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş bir çok Lisans ve Önlisans mezunu Teknisyen Yardımcısı arkadaşlar özel sektörde görülmemiş çalışma koşullarında çalıştırılmakta yıllardır açılmayan Görevde Yükselme sınavı sebebiyle de bu kadrolarına mahkum edilmektedirler. KPSS tercihlerinde Teknisyen Yardımcısı adını gören arkadaşlar Teknik işlerde çalışacağını düşünerek devletin en güvenli kurumu olan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne güvenerek tercih yapmışlar ne yazık ki Dünyanın en geri kalmış Ülkelerinde bile görülmemiş insana yakışmayacak şekilde davranış ve görevlendirmelere maruz kalarak Kamu görevlerini ifa etmeye çalışmaktadırlar.

Devlet Personel Başkanlığının Teknisyen Yardımcısı Personel için vermiş olduğu görev tanımında ve Emsal Mahkeme kararlarında Teknisyen Yardımcısının sadece Teknik işlerde çalışır demesine rağmen kurum bu yazıyı hiçe sayarak Amirin uygun gördüğü işler adı altında tüm angarya işleri yaptırarak hukuku ayaklar altına almaktadır.

Özellikle personel alımlarında Yetiştirme Yurtlarından Mezun olan gençlerimizi alarak, hayatın zaten sillesini yiyen bu kardeşlerimize bir sillede Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vurulmaktadır. Hakkını arayamayan, sahipsiz bu kardeşlerimizi özellikle seçerek sabah temizlik, öğlen yemek dağıtma, öğleden sonra bulaşık yıkama gibi bir kişiye üç ayrı görev yaptırmaktadır. Bir nevi Devletin Çocukları yine bir devlet kurumu tarafından hoyratça kullanılmaktadırlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 11 senedir açılmayan Görevde Yükselme sınavının bir an önce açmasını 11 bin Sivil Memur’un da Başka Kurumlarda olduğu gibi Şef, Amir ve Müdür kadrolarına getirilmesi gerektiğini ayrıca Devlet Personel Başkanlığının vermiş olduğu görev tanımına uyulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum