Sindirim sistemi hastalıklarına dikkat

Sindirim sistemi hastalıklarına dikkat
Türk Gastroentoloji Derneği, sindirim sistemi hastalıkları ve bilgilendirme programı kapsamında Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde bir panel düzenledi.

Panelde, sindirim sistemi hastalıklarının neler olduğu, tanı ve tedavi yolları, endoskopinin kimler tarafından ve ne zaman yapılacağı başlıklı konular masaya yatırıldı. Panelin oturum başkanlığını Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir üstlendi. Demir “Sindirim sistemi hastalıkları çok sık karşımıza çıkar. Sindirim sistemi hastalıkları çok sık görülmektedir. İnsanlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi gerekir” dedi.

TÜRKİYE’DE HER 10 KİŞİDEN 7’SİNDE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIĞI VAR

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor ise “  Sağlık verilerine göre, Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinde sindirim sistemi hastalığı bulunuyor. Ancak, Türkiye’de 100 bin kişiye 0,9 gastroenteroloji uzmanı düşüyor" açıklamasını yaptı. Endoskopi eğitiminin 3 yıl sürdüğünü belirten Bor, “15 günde öğrenilecek bir eğitimi yoktur. Bu konuda eğitimi ve bilgisi yeterli kişilere güvenmek gereklidir. Hasta olarak herkesin hakkı en iyi şekilde hizmet almaktır. Konya’da çok iyi hastaneler var vatandaşlar bu konuda çok şanslı. Dünyada ilk defa Türkiye’de 28 santimetrelik tümör endoskopla çıkarıldı. Bu büyük bir başarıdır” dedi.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.