Sindirim sistemi kanserine dikkat!

Sindirim sistemi kanserine dikkat!
Türkiye'de en çok görülen sindirim sistemi kanserine karşı uzmanlar, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

İstanbul'da gerçekleştirilen  4. Uluslararası Gastrointestinal Kanserler Konferansında, Türkiye'de sık görülen kanser grubu olan sindirim sistemi kanserleri ele alındı. Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Uluslararası Kanser Savaş Örgütü(UICC) Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk ile Karmanos Kanser Merkezi Wayne State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Agop Philip katıldı. Kongre Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın yaptığı açıklamada, gastrointestinal kanserler(sindirim sistemi kanserleri) konusunda önemli gelişmeler olduğunu ifade etti. 

Geç aşamada tanı konur ve tedavi şansı azalır!

Prof. Dr. Şuayib Yalçın, sindirim sistemi kanserinin genellikle sinsi seyirli olduğunu, ileri evrelerde belirtilere yol açtıkları için çoğu kez geç aşamada tanı konulduğunu ve tedavi şansının azaldığını dile getirirken "Bu kanserlerden korunmak için tedbirler alınmalıdır. Bunların başında tütünden uzak durma, sağlıklı beslenme, kilo kontrolü ve egzersiz gelmektedir. Ayrıca enfeksiyonlardan korunma, Hepatit B’ ye karşı aşı olma, alkolden uzak durmak gereklidir. Kalın barsak kanserleri ülkemizde en sık görülen sindirim sistemi kanseridir” dedi. 

Çocuklara doğru ve sağlıklı yaşam biçimlerinin kazandırılması şart!

Sağlıklı beslenme alışkanlığının çocukluk çağından itibaren desteklenmesi gerekiyor. Bunun için de çocuklara doğru ve sağlıklı yaşam biçimlerinin kazandırılması ve onları yanlış beslenme alışkanlıklarına sevk edecek zararlı etkilerden korunması şart. Wayne State Üniversitesi'nden Prof. Dr. Philip Agop Philip de, kanser tümörlerini küçülten ve yok eden ilaçların geliştirildiğini, belirterek "Tümörün yuvasını yıkan ilaçlar söz konusu" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.